Festivālā «Rīga spēlē teātri 2014» piedāvā gan klasiku, gan izrādes bērniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Amatierteātru festivālā «Rīga spēlē teātri 2014», kas notiks vēl līdz 2.novembrim, būs skatāmi vairāki klasikas darbu iestudējumi, kā arī izrādes bērniem, bet no 31.oktobra skatītāji varēs apmeklēt viesteātru iestudējumus. Festivāla izrādes apmeklējamas bez maksas, un tās notiek nedēļas nogalēs.

Nedēļas nogalē, 18.oktobrī plkst. 18.00 Rīgas Tehniskajā universitāte (Kaļķu iela 1) skatītāji aicināti skatīties studentu teātra «Kamertonis» iestudēto komēdiju Eižens Labišs «Mizantrops». Izrāde notiks krievu valodā. Plkst. 20.00 studentu teātris «Spēle» ikvienu interesentu aicina uz savdabīgu izrādi «Ķieģelis upītē», kurai pamatā ir divu latviešu autoru - Hermaņa Paukša un Leldes Stumbres viencēlieni.

19.oktobrī plkst. 19.00 Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātē (Kr. Valdemāra iela 48) Latvijas Universitātes Studentu teātris atklās Viljama Šekspīra darba «Otello» kaislības. Savukārt 25.oktobrī Latvijas Kultūras koledžā (Bruņinieku iela 57) būs iespēja redzēt trīs dažāda žanra izrādes. Plkst. 14.00 Latvijas Kultūras koledžas Studentu teātra sniegumā varēs redzēt muzikālu improvizāciju par Viljama Sarojana darbu «Ei, jūs tur!», bet plkst. 16.00 teātra studijas «Haritas» izrādi - parafrāzi par Vudija Allena filmām «Mēs tā nedarām». Plkst. 19.00 studijteātra «Aka» sniegumā skatītājiem piedāvā Kena Ludviga pārpratumu komēdiju «Aizdodiet tenoru».

Savukārt Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā «Mazā ģilde» (Amatu iela 3/5) 26.oktobrī plkst. 13.00 tiek gaidītas ģimenes ar bērniem, lai skatītos bērnu un jauniešu teātra studijas «Vinnijs» iestudējumu par diviem palaidņiem ar laimīgām beigām - Vilhelma Buša stāstu «Makss un Morics». Plkst. 15.00 studijas «Vinnijs» aktieri mīlestības tēmu risinās Viljama Šekspīra darba «Romeo un Džuljeta» iestudējumā. Šajā pašā dienā plkst. 18.00 Vecpilsētas teātris skatītājus aicina uz izrādi «B 612 - es, tu, viņš, viņa - mēs...» pēc Antuāna de Sent-Ekziperī stāsta «Mazais princis» motīviem.

Ikgadējais amatierteātru festivāls «Rīga spēlē teātri» šogad, kad Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, ir paplašinājis savas robežas un kļuvis par starptautiska mēroga kultūras notikumu. Oktobrī skatītāji varēs apmeklēt pašmāju - Rīgas kultūras centru amatieru teātru, bērnu un jauniešu studiju, kā arī studentu teātru iestudējumus, bet no 31.oktobra līdz 2.novembrim skatīties ārvalstu amatierteātru izrādes. Rīgā viesosies pantomīmas teātris no Gruzijas, divi teātri no Igaunijas, viens no Lietuvas un Austrijas.

Festivāla programma ar izrāžu norises vietu un laiku atrodama interneta vietnē www.kultura.riga.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu