Eduarda Smiļģa Teātra muzejs aicina uz teatrālu pastaigu «Šekspīrs pie Smiļģa»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

20. oktobrī plkst. 12.00 un plkst. 18.00 LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzejā notiks teātra pastaiga «Šekspīrs pie Smiļģa».

Ja vien Viljams Šekspīrs ar Eduardu Smiļģi būtu dzīvojuši vienā laikā un vienā zemē, visticamāk, viņi būtu domubiedri, varbūt pat draugi, kuri radošās izaugsmes meklējumos daudz runātu par autora, režisora un aktiera attiecībām viena iestudējuma robežās. Cik tālu var sniegties autora interpretācija, kur un vai vispār novelkama sarkanā līnija, aiz kuras sākas necieņa un savtīga personību izmantošana? Kā apliecinājums šai filozofiskai diskusiju saderībai ir Smiļģa attiecības ar Šekspīra darbiem pagājušajā gadsimtā. Teātra pastaiga «Šekspīrs pie Smiļģa» ir iestudējums, kurā šī diskusija notiek no šodienas skatpunkta. Interpretācijas un variācijas par Šekspīra darbiem «Spītnieces savaldīšana», «Liela brēka, maza vilna», «Romeo un Džuljeta», «Karalis Līrs un «Jūlijs Cēzars» Smiļģa mājās veidosies kā nepiespiesta pastaiga no telpas uz telpu, kurās, Smiļģa idejas, balss un auras ieskauti, Šekspīra varoņi atklās savu traģēdiju patiesos iemeslus. Viss būtu skaisti, pacilājoši un klasiski, ja vien sprunguļus Šekspīra un Smiļģa tandēma spieķos nemestu divi Smiļģa paziņas – kultūras pazinēja un kultūras darbinieks jeb blēžu tandēms Dzērvene ar Ķīseli, kuru interpretācija par notiekošo raisīs gan smaidu, gan liks aizdomāties, kur tad ir un vai vispār pastāv iepriekš minētā sarkanā līnija.

Iestudējuma idejas autors - profesors Jānis Siliņš

Iestudējuma režisori: LKA Teātra mākslas maģistra studiju programmas otrā kursa studenti Aija Treija, Dace Kravale, Antra Leite, Intars Rešetins, Kārlis Anitens.

Lomās: Lidija Pupure, Āris Rozentāls, Dana Lāce, Ance Muižniece, Antra Leite, Aija Treija, Romāns Bargais, Niklāvs Kurpnieks, Igors Šelegovskis, Emīls Krūmiņš.

Biļetes cena pieaugušajiem EUR 3,00 un skolēniem, studentiem EUR 1,50.

Pastaigas ilgums 1h 15 min

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu