«Minga rēgi» sāk sezonu ar festivāliem (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

«Teātra TT» iestudējums «Minga rēgi» tiek spēlēts tikai otro sezonu, bet 28. oktobrī izrāde notiks jau 50. reizi. Šādam panākumam ir vairāki iemesli - gan izrāde, gan tās aktieri tika nominēti «Spēlmaņu nakts» balvām un arī ieguva tās: «Minga rēgi» ir sezonas labākais iestudējums jauniešiem, bet Jurģis Spulenieks par lomām iestudējumā izpelnījās sezonas labākā jaunā aktiera godu.

Tomēr īstenais izrādes popularitātes pamats ir neizskaistinātais Rūdolfa Minga (Miķelsona) stāsts par šodienas mazpilsētas jauniešiem, viņu visai sarežģīto pieaugšanu, kas neatstāj vienaldzīgu nevienu.

Rūdolfs Mings: «Uzskatu to par stāstu, kas ir aktuāls mūsdienās un aktuāls man. Jutu, ka par to jāuzraksta, tas jāizdzīvo, lai varbūt es pats varētu rast atbildi, kādēļ ir tieši tā, kā ir. Es ceru, ka arī skatītājiem kļūs izskaidrojamas lietas, kas ir šajā darbā.»

«Minga rēgi» «pilnīgi noteikti nav tikai izrāde pusaudžiem par «specifiskām» pubertātes vecuma problēmām. Aktieri precīzi rada priekšstatu par jaunām, atvērtām dvēselēm - mīcāmu mālu. Kādam viņi ir jāpabaro ne tikai ar sliktu alkoholu un pārtiku, ko sarūpē sev paši, vienaldzību un pārmetumiem.» (Undīne Adamaite, Kultūras Diena).

Lomās - Laura Siliņa vai Ance Muižniece, Jurģis Spulenieks un Kristaps Ķeselis. Režisors - Lauris Gundars.

Jaunās sezonas pirmie «Minga rēgi» tiks spēlēti 19.oktobrī plkst. 16.00 Baltijas teātra festivāla ietvaros, kur izrāde izvēlēta oficiālajai Latvijas programmai kopā ar A. Hermaņa iestudēto «Oņegins. Komentāri». Bet jau decembra sākumā «Minga rēgi» ir uzaicināti piedalīties Starptautiskās bērnu un jauniešu teātru asociācijas ASSITEJ festivālā «Cool!» Kauņā. 50. izrāde notiks 28.oktobrī.

«Minga rēgi» tiek izspēlēti Vecrīgas klubā DEPO, biļetes www.bilesuparadize.lv

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu