Foto: Izrādes «Kukulis» pirmizrāde Jelgavā (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jelgavas kultūras centra skatītājiem jau bija iespēja pirmajiem saņemt «kukuli» jeb noskatīties jauno izrāžu apvienības «Pannas Teātris» iestudēto izrādi - muzikālo dzīves spēli «Kukulis». Izrāde ar ironiju un zināmu daļu sarkasma analizē līdzšinējo kukuļdevēju domu gājienu, atšķirību starp pateicību un kukuļdošanu un vienlaikus atklāj veidus, kā īsti kukulis dodams. Jaunā izrāde ir veidota pozitīva un izklaidējoša, tā paredzēta plašam skatītāju lokam, rada pozitīvas emocijas un rosina sabiedrību uz savstarpēju uzticību.

Lai gan izrādes prezentācijā skatītāji jokojoties tika aicināti aktieriem pēc izrādes nedāvināt ziedus, bet dot kukuļus, aktieri, režisors un izrādes autores pirmizrādē saņēma košus rudens ziedus un skaļus aplausus. Tomēr prezentācijas padoms arī tika ievērots, jo izrādes radošais sastāvs uz skatuves tika sveikts ar milzu kukuli, ko māksliniekiem bija izcepis un dāvāja maizniekmeistars Raimonds Biedrīts no ceptuves «Grauda spēks».

Izrādes «Kukulis» scenāristes ir Gunta Kalniņa un Inta Bernova, režisors Juris Rijnieks, bet lomās – publikas iemīļotie aktieri Ģirts Ķesteris, Maija Doveika, Zane Daudziņa, Aldis Siliņš un Juris Lisners.

Ar izrādi «Kukulis» tās radošā komanda vēlas aizstāvēt tiesības būt pateicīgam un izpaust to sev pieņemamā formā. Vissenākajos laikos vēlme doties pie kāda ar ciemakukuli ir bijusi atzinības, miermīlības un uzticamības demonstrēšana. Laikiem mainoties, kukuļa došana kļuva par cieņas izrādīšanu, līdz dāvināšana savstarpējās attiecībās izvērtās par spēcīgu uzmanības zīmi, īpaši pretējam dzimumam. Tā bija cīņa par šīs sevišķās personas mīlestību ar visiem iespējamiem līdzekļiem.

Tāpēc izrādes jautrā pamatstīga ir izsmiet un atmaskot muļķīgās kukuļdošanas shēmas un pārvērst tās mīlestības pilnās attiecībās.

Paši aktieri «Kukuli» ir nodēvējuši par sociāli lirisku komēdiju, jo neiztrūkstošs ir arī mīlas stāsts starp dakteri Uldi un maiznīcas īpašnieci Laumu Ezeriņu, ko izrādē atveido populārais skatuves un seriāla pāris - aktieri Ģirts Ķesteris un Maija Doveika.

Izrāde ir muzikāla, un tajā skan komponista Artūra Palkeviča mūzika, kas komponistam ir pirmais skatuves darbs. To papildina horeogrāfes Ingas Raudingas veidotā skatuves kustība.

Izrāde «Kukulis» turpinās viesizrādes vairākās Latvijas pilsētās:

  • 20. oktobrī Ventspils teātra namā «Jūras vārti»,
  • 29. oktobrī Valmieras kultūras centrā,
  • 24. novembrī Rīgā, kino Splendid Palace,
  • 25. novembrī Ādažu kultūras centrā.

Biļetes uz izrādi iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

Informācija - www.pannasteatris.lv

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu