Latvijā notiks Krievijas Nacionālā Baleta viesizrādes!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rudens dāvana visiem Latvijas baleta mākslas cienītājiem sagatavoja Rīgas kompānija Meridiāna. Piecās Latvijas pilsētās visi interesenti varēs būt liecinieki krāšņām un ar vēsturisko elpu veidotām teātra «Krievijas Nacionālais Balets» viesizrādēm. Projekta ietvaros katrā izrādes dienā būs iespējams vērot slavenos māksliniekus baletiestudējumā «Romeo un Džuljeta» un «Šopeniāna», kuriem jau ir aplaudējuši Lielbritānijas karaliene Elizabete-II, Vācijas kanclere Angela Merkele, Francijas prezidenti Nikolā Sarkozī un Fransuā Ollands, Itālijas, Šveices un Japānas premjerministri.

Turneja pa Latviju startē 22.novembrī - Liepājā, 23.novembrī - Rīgā, 27.novembrī – Tukumā, 28.novembrī – Valmierā ar nobeiguma izrādi Jelgavā, 29.novembrī.

Tikai piecas dienas skatītāji varēs vērot baletus, kuri izaudzinājuši krievu baleta skolu visā pasaulē. Apvienojumā ar Jeļenas Radčenko un Mihaila Fokina oriģinālo horeogrāfiju, skatītājs varēs baudīt Pētera Čaikovska un Frederika Šopēna mūziku. Dekorācijas un kostīmi, ko radījuši slaveni mākslinieki uz visiem laikiem palikuši baleta un tēlotājmākslas vēsturē kā nepārspēti šedevri. Taču pašas galvenās personas uz skatuves būs baleta mākslinieki, starptautisko konkursu laureāti - Nurlans Tiņerbajevs un Marija Kļujeva. Ikgadējā viesizrāžu veidošanā ir ieguldīts liels mākslinieku, dekoratoru, horeogrāfu kopīgs darbs.

Foto: publicitātes

1989.gadā divas leģendārās Lielā teātra zvaigznes Māris Liepa un Sergejs Radčenko dibināja «Maskavas festivāls-balets» – pirmo neatkarīgu Krievijas kolektīvu, kas vēlāk tika pārdēvēts par Krievijas Nacionālo Baletu.

Projekta mākslinieciskais vadītājs ir Krievijas Tautas nopelniem bagāts baletmākslinieks Sergejs Radčenko. Vadošais Lielā teātra mākslinieks, Krievijas baleta leģendas – Maijas Pļeseckas pastāvīgs partneris «Karmen-sjūtā» Bizē-Sčedrina, Sergejs Radčenko kalpoja uz Lielā teātra skatuves 25 gadus. Šodien baleta mākslas korifejs veiksmīgi vada paša trupu, kuras sastāvā vairāk kā 70 pirmklasīgi dejotāji.

Pateicoties visu elementu apvienojumam, projects ir guvis grandiozus panākumus, un jau šobrīd tiek plānotas viesizrādes daudzās Eiropas un Āzijas valstīs, kā arī Amerikas Savienotajās Valstīs.

22.11. – Liepājas OC, plkst.18:00;

23.11. – Rīgas Kongresu Nams, plkst.18:00;

27.11. – Tukuma pilsētas kultūras nams, plkst.19:00

28.11. – Valmieras Kultūras centrs, plkst.19:00;

29.11. – Jelgavas Kultūras nams, plskt.18:00;

Biļetes varat iegādāties Biļešu Paradīzē un pilsētas kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu