Rīgā viesosies Japānas leļļu meistara Hiroši Hori leļļu dejas izrāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Dailes teātra Mazajā zālē 22. novembrī viesosies Japānas leļļu meistara Hiroši Hori (Hiroshi Hori) leļļu dejas izrāde, pavēstīja Japānas vēstniecība Latvijā. Skatītājiem būs iespējams vērot «Ningyomai» leļļu dejas priekšnesumus, japāņu kimono demonstrāciju, kā arī ielūkoties mākslinieka daiļrades aizkulisēs.

Hori jau studiju laikā «Aojamas Gakuin» universitātē sāka nodarboties ar leļļu izgatavošanu un Japānā saņēmis daudzus apbalvojumus. Godinot Hori ieguldījumu leļļu dejas žanra izveidošanā, viņam piešķirta Tokijas pilsētas goda balva kultūrā. Mākslinieks ir arī atzīts japāņu dejas meistars.

Leļļu deja jeb «Ningyomai» ir jauns skatuves mākslas žanrs, kas tapis, leļļu meistaram priekšnesumos izmantojot paša veidotās lelles un tradicionālo skaistuma pasauli papildinot ar mūsdienīgu dimensiju. «Mai» ir viens no vārdiem, kā japāņu valodā dēvē deju. Ar to apzīmē nevis vienkārši dejošanu, bet gan ar kustību starpniecību paustu dvēseles atainojumu, tādējādi ietverot arī dziļu dramatisko vēstījumu. Leļļu dejas iestudējumu tēmu loks ietver gan klasiskus, gan modernus un jaunradītus uzvedumus, izrādes laikā tiek izmantota plaša spektra mūzika, sākot no japāņu tradicionālās un klasiskās mūzikas un beidzot ar mūsdienu skaņdarbiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu