DDT tiek iestudēts Ingas Gailes sieviešu tiesību varietē «Trauki»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

28. novembrī «Dirty Deal Teatro» gaidāma pirmizrāde izrādei «Trauki», ko iestudē viena no spožākajām latviešu dzejniecēm un dramaturģēm Inga Gaile. Izmantojot varietē elementus, izrādē tiks pētītas dažādas sieviešu lomas sabiedrībā.

Meitene. Sieva. Mīļākā. Māte. Feministe. Mūsdienu sabiedrībā sievietei ir iespēja pildīt dažādas lomas. Taču kurā brīdī iespēja kļūst par pienākumu? Un cik daudz sievietes rīcību nosaka viņa pati, bet cik – sabiedrībā valdošie nerakstītie likumi? Šos nopietnos jautājumus izrādes radošā komanda risinās, liekot lietā humoru, antropoloģijas pētījumus un varietē numurus ar dziesmām, dejām un pārģērbšanos.

Sievietes lomu pētījumu izrādē caurvij stāsts par Sievu un Mīļāko, kuras satiekas,

lai atklātu, kas viņas patiesībā ir. Viena vīrieša mīļotās vai īpašums, viņa aprūpētājas vai nīdējas? Un kas paliek pāri, kad viņas atsakās pildīt šīs funkcijas? Vai tas maz ir iespējams?

Izrādes «Trauki» dramaturģe un režisore Inga Gaile ir viena no atzītākajām mūsdienu latviešu dzejniecēm. Saņēmusi Klāva Elsberga prēmiju, Annas Dagdas fonda balvu, Ojāra Vācieša prēmiju, Dzejas dienu balvu un Prozas lasījumu galveno balvu. Nesen viņa spilgti pieteikusi sevi teātra režijā ar izrādi «Mūsu Silvija debesīs» Ģertrūdes ielas teātrī un brāļu Strugacku lugas «Pēterpils pilsētas žīdi» iestudējumu teātrī «Skatuve». «Trauku» pirmizrādē 28. novembrī Inga Gaile arī atveido vienu no galvenajām lomām. Iestudējumu viņa veido kopā ar jauno režisori Martu Elīnu Martinsoni.

Jau tagad ir iespējams noklausīties demo ierakstu dziesmai «Tu esi novājējusi», kas skanēs izrādē – mūzikas autors ir grupas «Sigma» dalībnieks Jānis Ozoliņš, dziesmu izpilda jaunā un talantīgā aktrise Marija Linarte.

Izrādes «Trauki» radošā komanda
Teksta autore: Inga Gaile
Režisores: Inga Gaile, Marta Elīna Martinsone
Spēlē: Marija Linarte, Anna Putniņa, Inga Gaile vai Inga Tropa
Scenogrāfe: Ieva Kauliņa
Komponists: Jānis Ozoliņš
Antropoloģe: Ieva Raubiško

Vairāk informācijas teātra mājaslapā www.dirtydeal.lv/teatro
Pirmizrāde 28. novembrī plkst. 19:00, nākamās izrādes 4. un 6. decembrī plkst. 19:00

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu