Varis Piņķis iestudē izrādi par gleznotāju Kārli Padegu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Aktieris un režisors Varis Piņķis iestudē izrādi par gleznotāju un grafiķi Kārli Padegu «Padegs un Padegs», pavēstīja iestudējuma producente Laila Baumane. Iestudējuma pirmizrāde plānota nākamā gada februārī. Tas tiks spēlēts izstāžu zālē «Arsenāls» un kultūras telpā «3 MĀSAS».

Latvijas mākslinieku vidū ir daudz personību, par kurām ir vērts veidot stāstus un uzvedumus. Tāpēc nodibinājums «Mūzikas un mākslas atbalsta fons» turpina izrāžu un stāstu ciklu par spilgtām personībām kultūrā un mākslā, radot izrādi par 20. gadsimta sākuma mākslinieku un slaveno Rīgas dendiju Kārli Padegu (1911-1940).

Izrādes dramatizējuma autors ir Ivo Briedis, izrādes mākslinieks - Māris Ruskulis. Kārļa Padega lomā iejutīsies jaunais aktieris Mārtiņš Upenieks, mākslinieka iekšējā balss būs Inga Tropa.

Iestudējumu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Nodibinājums «Mūzikas un mākslas atbalsta fons» dibināts 2002.gadā, lai atbalstītu un veicinātu Latvijas mūzikas un mākslas attīstību, progresīvus jaunrades procesus, piedalītos aktuālos kultūras dzīves notikumos, kā arī īstenotu kultūras vērtību popularizēšanu, izplatīšanu un pieejamību plašai sabiedrībai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu