Šovakar Valmierā tiks pasniegta otrā «Krodera balva»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://vdt.lv/

26. janvārī Valmieras teātrī plkst. 19.00 notiks otrās «Krodera balvas» pasniegšana. Šo balvu iniciējis un pasniegs Krodera fonds, kas dibināts, lai saglabātu ievērojamā režisora piemiņu un veicinātu radošu viņa mākslas un dzīves skatījuma attīstību latviešu teātrī.

Pagājušajā gadā Oļģertu vārdadienā 20. janvārī notika pirmās «Krodera balvas» pasniegšana, un tā tika piešķirta, vērtējot ne tikai iepriekšējās sezonas sasniegumus, bet radošo devumu visā mākslinieka, teorētiķa vai citādi ar teātri saistīta cilvēka mūžā. Pirmās «Krodera balvas» ieguvēja aktrise Indra Briķe, kas šo balvu pēc saņemšanas novērtēja kā augstāko atzinību savā mūžā, ar to arī deva emocionālāko apzīmējumu balvas nozīmībai. Nu pienākusi reize otrajai «Krodera balvai», uz kuru pretendēs kāds no divpadsmit nominantiem, kurus balvas pasniedzēji – Krodera fonda valde turēs noslēpumā līdz 26. janvāra vakaram. Tāpat kā pērn, pasākumu vadīs aktieri Artūrs Skrastiņš un Vilis Daudziņš.

Arī šogad «Krodera balva» gada izaicinošākajam izcilniekam būs mākslinieka Aivara Vīlipsōna veidota statuete – mets topošajam Krodera piemineklim, kā arī 500 latu (711,44 EUR) balva, iesākumā tam izmantojot Krodera atstāto mantojumu. Pie būtiskākajiem fonda mērķiem pieder arī līdzekļu vākšana Oļģerta Krodera piemineklim, ko veido Aivars Vīlipsōns un kas nākotnē, iespējams, kļūs par vienu no Valmieras pilsētas atpazīstamības zīmēm.

Atšķirībā no «Spēlmaņu nakts», kas fiksē sezonas augstāko kvalitāti, «Krodera balvas» mērķis ir izcelt esošās situācijas pārvērtēšanu, skatpunkta maiņu, izraušanos no ierastiem, lai arī pareiziem un stabiliem priekšstatiem. «Krodera balva» nav domāta par labu vai izcilu darbu nostabilizētā, jau zināmā sistēmā – ir nepieciešams izaicinājuma, jauna skatpunkta, «vairāk un citādāk, nekā gaidīts», iespējams, pat mākslinieciska huligānisma moments.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu