«Dejas Anatomijas» veidotā triloģija «Mežonīgā triloģija»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien un rīt, 10.martā, plkst.19 Arhitektūras un mediju centrā «H2O 6» būs skatāma apvienības «Dejas anatomija» izrāde performance «Mežonīgā triloģija», kas Latvijas pirmizrādi piedzīvoja janvāra beigās.

Izrāde – performance portretē Norvēģijas, Dānijas un Latvijas kopienas pierobežu teritorijās, kur par galvenajiem jautājumiem ir izvirzītas vietējo iedzīvotāju vērtības un vietas kā identitātes veidotājas. Tās pamatā ir dokumentēti iedzīvotāju stāsti un ikdienas dzīves epizodes, ko papildina radošās komandas gūtie iespaidi un vērojumi.

«Mežonīgā triloģija» tapusi laikmetīgās dejas rezidenču programmas «Wilderness» ietvaros, kas radošajai komandai 2013. gadā sniedza iespēju viesoties Dānijas ciematā Toflundē, Norvēģijas pilsētā Hammerfestā, taču 2014. gada vasaras sākumā pēc pašu inciatīvas apmeklēja Latvijas austrumu pierobežas ciemu Indra. Triloģijas katra daļa caur kustību, dzīvo mūziku un video stāstiem atklās spilgtākos vietējo iedzīvotāju identitātes veidojošos aspektus, kā no vēsturiskā, politiskā un sociālā, tā arī klimatisko apstākļu un teritoriālā skatpunkta.

Izrādes radošā komanda
Ideja, horeogrāfija, izpildītāji: Elīna Gaitjukeviča, Agnese Bordjukova
Ideja, izpildītājs: Edgars Šļakota
Ideja, mūzikas autore un izpildītāja: Laima Jansone
Scenogrāfe: Anda Skrējāne
Video mākslinieks: Raitis Ābele
Video operators: Valentīns Nagibins
Video skaņa: Arvīds Augšups, Anete Vanaga
Gaismas: Dāvis Burmeisters
Izrādes producente: Zane Estere Gruntmane

Izrāde «Mežonīgā triloģija» ir apvienības «Dejas Anatomija» un skatuves mākslas producentu kompānijas «PIGEON-BRIDGE» pirmais kopproducētais darbs, radot performances žanra izrādi, kur tiek izmantotas dažādas mākslas izteiksmes valodas, lai izzinātu kultūras daudzveidību un pētītu sociālus jautājumus un to nozīmi šodienā.

9., 10. martā plkst. 19:00
Norises vieta: Arhitektūras un mediju centrā H2O 6 (Ūdens ielā 6, Pārdaugavā)

Anatomy of Dance: "Wild Trilogy" from keðja - dance activities on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu