Poiša atkal būs sarunu šovā - tikai šoreiz uz skatuves

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sākot ar 4. februāri līdz pat marta beigām turnejā pa Latviju dosies aizraujoša komēdija «Padomi precētiem pāriem», kas Rīgā, teātrī «Austrumu robeža» 2014 .gadā nospēlēta 55 reizes, kļūstot par 2014.gada spēlētāko izrādi Latvijā un turpina slavas laurus plūkt arī šogad.

Iestudējuma režisore Dita Balčus izrādē apvienojusi divas tēmas – laulības krīzi un televīzijas glorificēto spēku, bet Kārlis Anitens radījis skatuves versiju speciāli turnejai, vēl vairāk paverot televīzijas aizkulises.

Izrāde veidota pēc populārā itāļu satīrista un dramaturga, Nobela prēmijas laureāta Dario Fo un viņa sievas, aktrises un sabiedriskās darbinieces Frankas Ramē kopīgi sarakstītās lugas motīviem par pāri, kas nodzīvojis laulībā 18 gadus un nu pēc vīra iniciatīvas sāk eksperimentēt ar «brīvajām» attiecībām. Vai laulība var būt brīva un, ja var, – no abām pusēm vai no vienas? Asprātīgos dialogos un itāliskās kaislībās pāris izdzīvo savas laulības dzīves ainas TV realitātes šovā, kuru vada šarmanta un pieredzējusi laulības dzīves eksperte. Izrādi caurstrāvo gan greizsirdības radīta ekspresija, gan labs humors un populāra itāliešu mūzika.

Kā izrādē saka laulības krīzes skartā Antonija, «televīzija sniedz 28 idiotiskus padomus 3 sekunžu laikā».

Sarunu šova forma izrādei izraudzīta ar mērķi ironizēt par glorificēto televīzijas spēku un palīdzīgās rokas sindromu. Lai kodi darbotos vēl precīzāk, Dita Balčus aktierdarbus uzticējusi veikt trim ar televīziju un teātri cieši saistītiem cilvēkiem, kuri pazīst televīziju un teātri no «iekšpuses». Izrādē – šovā piedalās populārā televīzijas «balss», filmu un teātra aktrise Zane Burnicka (Antonija), TV raidījumu vadītājs, scenārists, režisors, ka arī teātra dramaturgs, topošais teātra aktieris un režisors Kārlis Anitens (Luidži), un psihoterapeite, «Ainas šova» vadītāja, viņa arī diplomēta teātra režisore - Aina Poiša (TV šova vadītāja Marija Moreno). Kārlis Anitens izbraukuma versijai radījis arī skatuves ietērpu un kostīmus.

Izrādes notiks 4.02. Jēkabpils Tautas namā, 5.02. Ventspils Kultūras centrā, 6.02. Tukuma pilsētas kultūras namā, 7.02. Rojas Kultūras centrā, 11.02. Valmieras Kultūras centrā, 12.02. Ogres Kultūras centrā, 13.02. Ainažu Kultūras namā, 14.02. Cēsu CATA kultūras namā, 15.02. Ropažu Kultūras centrā, 25.02. Talsu Tautas namā, 26.02. Blīdenes Kultūras namā, 27.02. Valkas pilsētas kultūras namā, 4.03. Iecavas Kultūras namā, 5.03. Grobiņas kultūras centrā, 6.03. Madonas Kultūras namā, 7.03. Bauskas Kultūras centrā, 14.03. Viesītes Kultūras pilī, 19.03. Mālpils kultūras namā, 26.03. Kuldīgas Kultūras centrā, 27.03. Rūjienas Kultūras namā, 28.03. Ozolnieku Tautas namā un citviet Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu