Rīdziniekiem parādīs pasakas par jocīgajiem pieaugušajiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Piektdien, 6. februārī, skatītāji Rīgā varēs baudīt «Pasakas par dumjajiem pieaugušajiem» - Pēterburgas Fontankas jaunatnes teātra aktiera Borisa Dragiļova monoizrādi. Izrāde notiks plkst. 19:00 kultūras telpā Lampa (Cēsu ielā 8, otrajā stāvā).

Izrāde «Pasakas par dumjajiem pieaugušajiem» ir starptautiskā monoizrāžu festivāla «Monoklis» 2013. gada Pēterburgas posma uzvarētāja. Tā radīta sadarbībā ar britu rakstnieci Kamēliju Sanrinu un tiek pasniegta kā bērnu skata uz pieaugušo pasauli projekcija. Problēmas, kuras spēj izraisīt vecākiem izmisumu, bērni risina vienkārši un jautri.

Katram no mums ir saprotamas situācijas «esmu nomaldījies», «mani nostādīja uz krēsla un lika skaitīt dzejolīti», «vecāku diena nometnē». Borisa Dragiļova monoizrāde ir pilna ar šādām ainiņām. Bērnība visiem viena — augsti koki, galds deguna augstumā, atzīmes uz durvīm — cik esi paaudzies pa gadu. Caur šīm atmiņām atnāk vienkāršu, bet nepavisam ne bērnišķīgu patiesību saprašana.

Šo pasaku varoņi ir meitene ar degošiem vaigiem un puisis ar atskrūvējamu galvaskausa vāku, ļauna pārdevēja un maniaks, kurš baidās no mazām meitenītēm, spoki un pavisam reāli prusaki galvā, puisis, kurš meklēja dzīves nozīmi... Viņi visi ļaus skatītājam sajusties kā bērniem un droši ieskatīties savas dvēseles visslēptākajās dzīlēs. Savukārt Kamēlijas Sanrinas drošie literatūras paņēmieni, atsaucoties uz absurda, farsa, melnās komēdijas un naivisma tradīcijām, nodrošinās šā ceļojuma interesantumu.

Kam būs interesanta šī izrāde? Visiem, kam ir interese par teātri un kas gatavi inteliģenti un jautri aizvadīt 75 minūtes sava laika, iegrimstot Pēterburgas teātra skolas gaisotnē.

Biļetes pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu