Jaunatnes teātrī top «Žanna d'Arka»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Jaunatnes teātris jau 6.martā skatītājus gaidīs uz savu otro šā gada pirmizrādi - muzikālo stāstu par Žannu d’Arku, kas ir Latvijas teātra vēsturē unikāls iestudējums.

Mūzika un dziesmas, ko sarakstīja Zigmars Liepiņš un Jānis Jurkāns, ir tapušas vēl tālajā 1979. gadā, kad toreizējā Latvijas Drāmas teātrī režisora Valda Lūriņa vadībā tika iestudēta izrāde «Žanna d’Arka». Diemžēl iestudējums līdz skatītājiem tā arī nenokļuva - padomju cenzūra to aizliedza, uzskatot, ka dziesmās ir pārāk daudz «pretvalstisku» tekstu, kurus Padomju Latvijas skatītājiem nebūtu vēlams dzirdēt.

Izrādes «Žanna d’Arka» jauniestudējums top Jaunatnes teātra mākslinieciskā vadītāja, režisora Ivara Lūša vadībā, bet radošajā komandā strādā arī tērpu mākslinieks Dāvids, scenogrāfs Kristaps Skulte un muzikālais vadītājs Kristaps Krievkalns. «Man ir īpašs prieks, ka jauniestudējumā piedalās divi kādreizējā Jaunatnes teātra aktieri - Ivars Brakovskis un Rūdolfs Plēpis, kā arī virkne spožu dažādu Latvijas teātru aktieru - Jānis Jarāns, Raimonda Vazdika, Jānis Kirmuška, Edgars Lipors, Dainis Porgants un citi,» stāsta Ivars Lūsis. Galvenajā - Žannas d’Arkas lomā redzēsim dziedātāju Gintu Krievkalni, kura pērn spoži debitēja muzikālajā izrādē «Eslingena».

Šajā sezonā izrāde «Žanna d’Arka» uz Jaunatnes teātra skatuves koncertzālē «Rīga» būs redzama 6.martā, 20.aprīlī, kā arī 5.maijā un 14.maijā, bet biļetes uz izrādēm ir nopērkamas visās «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu