Rīgas dzejnieks Vadims Avva uzstāsies ar monoizrādi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Piektdien, 13.martā, plkst. 19.00 Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē notiks poētiskās monoizrādes «Ne vārda par mīlestību» pirmizrāde tās autora Latvijas dzejnieka Vadima Avvas izpildījumā.

Iestudējuma žanru - monoizrādi - var saukt arī par stāvizrādi (stand-up). «Stāvizrāde» ir diezgan jauns vārds mūsu leksikonā, kas cieši saistīts ar zīmolu «Comedy». Bet tā vienkārši ir mākslinieka, autora, dzejnieka vai pat zinātnieka saruna ar zāli, publiku, skatītāju. Tā var izraisīt smieklus, kā Jāņa Skuteļa vai pirms tam - ģeniālā Arkādija Raikina izpildījumā, var būt aizraujoši interesanta, kā Iraklija Androņikova vai Dmitrija Ļihačova uzstāšanās, vai griezīgi liriska, kā Čulpanas Hamatovas poētiskajās izrādēs vai Griškovca lugās monologa veidā.

Līdzīgu neparastu, spilgtu, spēcīgu sarunu ar zāli publikai piedāvā Vadims Avva. Sarunu, kas izrauj no ikdienības vides. Sarunu, kurā ir vieta gan maigumam un skumjām, gan smaidam, ironijai un kaislei. Kad mūzika uztver dzejoļa augstāko emocionālo punktu un nes to līdzi tālāk, augšup, vai aprauj, pilnībā mainot izrādes tonalitāti. Kad poēzijas, dejas, mūzikas un prozas valodā tiek stāstīts stāsts par mīlestību - mirstošu un atdzimstošu, saldu un rūgtu.

Dzejnieks Vadims Avva
Dzejnieks Vadims Avva Foto: publicitātes

Darbs pie izrādes ilga apmēram gadu: autors izvēlējās labākos darbus, ikvienu no tiem pavada izjustas video ainas, dzīvā mūzika un horeogrāfija. Izrādes vieta nav izraudzīta nejauši - LNO valdošā īpašā mākslas aura, Jaunās zāles izmēri un lieliskā akustika pilnībā ļāva autoram realizēt savas izrādes ieceri.

Izrādes scenārijs un iestudējums - Vadims Avva un Svetlana Keneciusa, klavierpavadījums - lieliskā Inguna Putniņa-Grīnberga, horeogrāfija - apburošā dejotāja Anna Romenkova. Videoprojekcija - Raimunds Ģedgauds un Vladislavs Lakše, projekciju sinhronizācija - Oļegs Aļeksejevs, operators - Aleksandrs Grebņevs. Projekta ģenerālsponsors - «MONEY EXPRESS», «MoneyGram» oficiālais pārstāvis Latvijā. Izrādes organizators un PR atbalsts - «PR LĪNIJA».

Biļetes pieejamas tirdzniecības tīklā «Biļešu paradīze».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu