Izbeigta lieta pret Novosibirskas režisoru par «Tanheizera» iestudējumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas tiesa izbeigusi lietu par ticīgo jūtu aizskaršanu Riharda Vāgnera operas «Tanheizers» iestudējumā Novosibirskas operas un baleta teātrī, jo nav konstatēts administratīvā pārkāpuma sastāvs, ziņo neatkarīgais televīzijas kanāls «Doždj». Lai arī lieta pret teātra režisoru Borisu Mezdriču ir izbeigta, tomēr turpināsies pret operas režisoru Timofeju Kuļabinu ierosinātās sūdzības izskatīšana.

Reliģijas eksperti liecinājuši, ka operas «Tanheizers» iestudējumā neesot saskatījuši reliģisko simbolu aizskaršanu.

Lieta tika ierosināta pēc tam, kad Novosibirskas un Berdskas metropolīts Tihons februārī bija iesniedzis sūdzību gubernatoram, prokuratūrai un vietējai likumdevēju sapulcei, kurā Kuļabina iestudējumu apsūdzēja «ticīgo jūtu aizvainošanā, pareizticīgo baznīcas pazemošanā un reliģiskā naida kurināšanā».

Krievijas mediji skaidro, ka skandālu izsaucis «kinorežisora Tanheizera» uzņemtās filmas sižets, kas vēsta par «Kristus pazudušajām dienām» - tās it kā esot pavadītas, nododoties baudām Venēras grotā -, kā arī filmas plakāts, kurā Kristus attēlots starp kailas sievietes kājām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu