Ainažos varēs noskatīties dejas izrādi «No Vecmīlgrāvja ar mīlestību»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Didzis Grodzs

Šovakar plkst.19 Ainažu brīvdabas estrādē tiks izrādīts iestudējums «No Vecmīlgrāvja ar mīlestību». Šī izrāde ir turpinājums uzvedumam, kas radās pirms gada Vecmīlgrāvja pilsētvidē. Rīga 2014 projektā «Deja iziet pilsētā» satikās flāmu horeogrāfs, bijušais pasaulslavenās kompānijas les ballets C de la B dalībnieks Kūns Augustainens un astoņi talantīgi latviešu jaunākās paaudzes dejotāji.

Rezultātā tapa izrāde, kurā saplūda dokumentāli stāsti no Vecmīlgrāvja līdz ar flāmu horeogrāfa interesi par mūsu sabiedrību, kas izgājusi cauri pārmaiņām, tomēr cieši turas pie tradīcijām. Izmantojot un pārveidojot latviešu tautas deju, Kūns Augustainens to parāda kā fenomenu, kas tāpat kā sabiedrība ir pakļauts pārmaiņām un ko jauni cilvēki spēj uztvert viegli un bez pagātnes sloga.

Toreiz saklājām galdu vienā no Vecmīlgrāvja lielajiem daudzdzīvokļu māju pagalmiem un aicinājām uz izrādi apkārtnes iedzīvotājus – publiku, kas laikmetīgās dejas izrādi skatījās pirmo reizi. Atsauksmes bija brīnišķīgas un savstarpējais prieks – neviltots.

Jaunajā izrādē Kūns Augustainens kopā ar dejotājiem vēlreiz atgriežas pie tēmām, kas viņu fascinē Latvijas sabiedrībā, rādot uz skatuves cilvēku grupu, kurā vienlīdz stipra ir vientulība, vēlme izrauties un piederēt kopienai. Sakausējot laikmetīgo deju, latviešu tautas deju un popkultūru, flāmu horeogrāfs piedāvā enerģiskas dejas, humora un aizrautības pilnu darbu.

Autors un horeogrāfs Kūns Augustainens (Beļģija)
Līdzautori un dejotāji Eva Vancāne, Dmitrijs Gaitjukevičs, Aldis Liepiņš, Elīna Lutce, Evita Birule, Kristīne Vismane, Katrīna Albuže
Producents Latvijas Jaunā teātra institūts

Foto: Didzis Grodzs

Izrādes notiks arī 11.jūnijā plkst.19 Kuldīgā, Gaismas ielas 11 nama pagalmā, 12.jūnijā plkst.21 Cīravas Alus dārzā, 13.jūnijā plkst.18 Liepājas Karostā, Katedrāles ielas 2 nama pagalmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu