Jaunais Rīgas teātris dosies viesizrādēs uz Gruziju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jaunā Rīgas teātra (JRT) izrāde «Garā dzīve» Alvja Hermaņa režijā šodien un rīt, 1.aprīlī, tiks izrādīta Gribojedova Valsts Krievu drāmas teātrī Tbilisi, Gruzijā

JRT viesizrādēs uz Gruziju dodas pirmo reizi. Iestudējuma «Garā dzīve» izrādīšanu Tbilisi organizē Latvijas vēstniecība Gruzijā sadarbībā ar Tbilisi pilsētas Kultūras pasākumu centru.

Pirmo izrādi, kas notiks šovakar, apmeklēs Latvijas vēstniecības un tās sadarbības partneru - Tbilisi pilsētas un Tbilisi pilsētas Kultūras pasākumu centra - aicinātie viesi, savukārt rītdienas, 1.aprīļa, izrādes biļešu ienākumi tiks ziedoti labdarības fondam «Gruzijas solidaritātes fonds», kas atbalsta bērnus ar onkoloģiskām slimībām. Uz Tbilisi devusies iestudējuma radošā grupa - režisors Alvis Hermanis, māksliniece Monika Pormale un aktieri Guna Zariņa, Ģirts Krūmiņš, Baiba Broka, Vilis Daudziņš un Kaspars Znotiņš.

Kā pastāstīja Bināne, izrādes tēma ir mūslaikos visnemodernākā parādība - vecums. Darbības vieta un laiks - kāds komunālais dzīvoklis un viena diena tā iemītnieku dzīvē - viņu garajā dzīvē. Iestudējuma autori ir visi tā dalībnieki.

«Garā dzīve» izrādīta vairāk nekā 40 dažādos teātra festivālos un viesizrādēs Eiropā un citviet pasaulē - Singapūrā, Kolumbijā, Dienvidkorejā, Kanādā un citur.

Viesizrādes ir iekļautas Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu