Operā notiks unikāla vācu teātra uzveduma «Infinita» pirmizrāde Baltijas valstīs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālajā operā (LNO) 26. maijā gaidāms viens no skaļākajiem pieteikumiem teātra pasaulē - vācu teātra trupas «Familie Flöz» uzveduma «Infinita» pirmizrāde Baltijas valstīs. Kā informē Ineses Galantes fonda direktore Diāna Galante, uzvedumu neatkārtojamu padara fakts, ka izrādes laikā uz skatuves netiek izrunāts neviens vārds - maskās un izteiksmīgos kostīmos tērpušies aktieri dažādās emocijas un stāstu skatītājiem nodod, izmantojot kustību etīdes mūzikas pavadījumā.

Izrāde atspoguļo evolucionāros mirkļus cilvēka dzīvē: piedzimšanu, pirmos soļus un pirmos kritienus, pieaugšanu, kā arī novecošanu un dzīves beigas. Šo it kā vienkāršo, tomēr ārkārtīgi valdzinošo stāstu caurvij filozofiskas pārdomas un izsmalcināts humors par cilvēka dzīves ritumu.

Iestudējumā galvenās lomas spēlē tēli maskās, emocijas un stāstu nododot ar ķermeņa kustībām un atraktīvu ēnu spēli dziļas, valdzinošas mūzikas pavadījumā. Šis uzvedums, tāpat kā visi «Familie Flöz» radošie darbi, izceļas ar vācu mākslinieku spilgti individuālo rokrakstu, liekot skatītājiem piedzīvot krāšņu emociju gammu - no klusām, melanholiskām skumjām līdz bezrūpīgiem smiekliem.

Izrādi kā festivāla «Summertime - aicina Inese Galante» ieskaņu un kā vienu no šā gada festivāla māksliniecisko žanru daudzveidības pērlēm piedāvā Ineses Galantes fonds.

Biļetes uz izrādi iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās visā Latvijā un vietnē «www.bilesuparadize.lv».

«Familie Flöz» ir 1994. gadā dibināta starptautiska apvienība no Berlīnes, kurā darbojas režisori, aktieri, mūziķi, dejotāji, masku un kostīmu mākslinieki u.c. Kopš dibināšanas brīža tās sastāvs ir mainījies, taču mākslinieciskais kodols palicis nemainīgs - tie ir aktieri, izrāžu veidotāji un apvienības vadītāji Haijo Šīlers un Mihaels Fogels. Savās izrādēs «Familie Flöz» ne tikai sintezē gadsimtos izkoptās aktierspēles, masku teātra, dejas, klaunādes, akrobātikas, iluzionistu mākslas un improvizācijas tradīcijas, bet arī piešķir tām savdabīgu poētisko nokrāsu caur muzikālā pavadījuma smalku izvēli un iekšējo emociju prasmīgu atspoguļojumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu