«Zelta sietiņš» iestudē deju uzvedumu «Aspazija un Rainis. Iepazīt un iemīlēt ar deju un dzeju»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Atzīmējot dzejnieku Aspazijas un Raiņa 150. jubilejas gadu, VEF Kultūras pils Tautas deju ansamblis «Zelta sietiņš» iestudējis deju uzvedums «Aspazija un Rainis. Iepazīt un iemīlēt ar deju un dzeju», kas tiks izrādīta 28.aprīlī plkst. 18.30 (pirmizrāde), 19. maijā un 22. maijā plkst. 19.00 VEF Kultūras pilī Ropažu ielā 2, Rīgā.

«Nest sveicienus starp mākslu un starp tautu, vest tuvos draugos skatuvi un dzīvi» - šos Raiņa teiktos vārdus TDA «Zelta sietiņš» ir izvēlējies par vadmotīvu savai jaunajai deju programmai, ar kuru iekļaujas šā gada lielajā Latvijas dzejas dižgaru Aspazijas un Raiņa 150 gadu jubilejas programmā.

Ansambļa mākslinieciskā vadītāja Baiba Rasma Šteina uzsver: «Visi kopā centīsimies izzināt, vai mūsdienās var iepazīt un iemīlēt Aspaziju un Raini ar deju un dzeju! Programmā iekļautas gan skatītājiem jau zināmas un iemīļotas dejas ar Raimonda Paula un Imanta Kalniņa mūziku, gan jaunas, īpaši šim uzvedumam sacerētas. Koncertā tiks izmantoti arī Rozes Stiebras veidoto animācijas filmu fragmenti, kā arī aktieru Annas Šteinas un Kārļa Anitena dialogā skanēs dzeja, tā, dzejnieka vārdiem sakot, «ceļot dzīvē cēlumu un mākslā spēku».»

Pirmizrādē 28.aprīlī godinātas tiks arī Tautas deju ansambļa «Zelta sietiņš» ilggadējās deju pedagoģes Baiba Rasma Šteina 75 gadu un Dace Adviljone 45 gadu dzīves jubilejās.

Deju uzvedumā piedalās Tautas deju ansamblis «Zelta sietiņš», aktieri Anna Šteina un Kārlis Anitens

Idejas autore un mākslinieciskā vadītāja Baiba Rasma Šteina

Scenārija autors, uzveduma režisors un scenogrāfs Kārlis Anitens

Tērpu māksliniece Līga Auziņa

Zinātniskā konsultante profesore Dace Šiliņa

Māksliniece Rita Missūne

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu