Sartra luga «Aiz aizvērtām durvīm»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Krievijas kino skaistuma karaliene un sekssimbols Irina Alferova kopā ar Andreju Sokolovu Rīgā, Liepājā un Daugavpilī nospēlēs slavenā franču rakstnieka, dramaturga un filozofa Žana Pola Sartra lugu «Aiz aizvērtām durvīm». Tā ir izrāde par to, kas satrauc visus cilvēkus: par dzīvi un nāvi, par mīlestību un naidu, par mūsu attiecībām ar citiem.

Kādā istabā, kura izrādās ir tā pati aizkapa valstība, Elle, kur ļaudis gaida sods par viņu zemes grēkiem, nonāk trīs cilvēki. Cik tie ir kolorīti: rakstnieks-pacifists Žozefs Garsens (Andrejs Sokolovs), gļēvulis, kas ir nošauts par dezertēšanu un divas apburošas... slepkavas – pasta kalpotāja Ines Serano (Jeļena Medvedeva) un bagāta aristokrāte Estela Rigo (Irina Alferova). Šajā Ellē nav pannas, iesmu un katlu, nav bendes, bet kā varoņi ķeras aiz aizgājušās dzīves, bezspēcīgajā samierinājumā ar nežēlīgo dzīves finālu un spriedumu par zemes dzīves ceļa beigām! Cik dedzīgi meklē līdzjūtību viens otrā! Bet to spontānās grēksūdzes ir patiesīgas tikai daļēji.

Foto: publicitātes

Trīs nepazīstami cilvēki kļūst viens otram par jēgu un lāstu, mērķi un traucēkli, iekāres un naida objektu, bet Elle pārvēršas par sava veida komunālo dzīvokli, kur kopā eksistēt ir neciešami, bet šķirti ir garlaicīgi. Mūzu acu priekšā izvēršas autora cieši sapīta savstarpējo attiecību spirāle. Farss, traģēdija, lirika un ironisks humors - viss ir iepīts šajā spirālē.

Foto: publicitātes

Darbojošās personas un izpildītāji:

Žozefs Garsens – Krievijas tautas mākslinieks АNDREJS SOKOLOVS

Estela Rigo – Krievijas tautas māksliniece IRINA АLFEROVA

Ines Serano – A.Dzigarhanjana teātra vadošā māksliniece JEĻENA MEDVEDEVA

Sulaiņa lomā – RUDOLFS SARKISOVS

Izrāde bez starpbrīža.

Izrādes ilgums - 1 stunda un 30 minūtes.

Izrāde tika izvirzīta teātrālās prēmijas «Čajka» trijās nominācijās.

Foto: publicitātes

Izrāžu laiki un norises vietas:

6.maijs – Daugavpils /Kultūras pils/

7.maijs – Rīga /koncertzāle «Rīga»/

8.maijs – Liepāja /Liepājas Olimpiskais centrs, Rožu zāle/

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu