«Mollija saka: jā» viesosies Īrijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izrāde «Mollija saka: jā» dodas uz III Latviešu kultūras svētkiem Īrijā, kas notiks Dublinā līdz 4.maijam. «Mollija saka: jā» ir Džeimsa Džoisa «Ulisa» 18. nodaļas iestudējums. Romāna darbība notiek Dublinā.

Izrādes režisors Pēteris Krilovs. Mollijas lomā Marija Bērziņa.

Marija Bērziņa: «Protams, spēlēt šo izrādi Dublinā, kur arī notiek romāna darbība, ir ļoti īpaši. Vēl man ir prieks par to, ka šo 20. gadsimta izcilo literāro darbu, pret kuru vairums cilvēku izjūt distancētu bijību, mēs varam pasniegt tā, ka ikvienam skatītājam šis Mollijas stāsts, kas būtībā ir par vīrieša un sievietes attiecībām, kļūst saprotams.»

«Nav liela māksla pateikt, ka Džeimsa Džoisa «Uliss» ir lielvalsts. Pat gandrīz kontinents. Daži to lasa gadiem, citi apceļo kājām nepārtraukti, vēl citi, kā mēs (izrādes veidotāji), aizskrien uz vienu no 18 nodaļām un priecīgi par to stāsta citiem. Rakstnieks Dzintars Sodums ir piešķīris visiem latviešiem bezmaksas vīzu uz Ulisu augstākās klases tulkojumā. Stāsts par Molliju ir stāsts par sievieti, kuras galvā haotiski, paradoksāli, spilgti, brīžiem melīgi, bet brīžiem līdz pēdējam dvēseles plikumam skarbi un neķītri lēkā viņas dzīves kumosi,» stāsta izrādes režisors Pēteris Krilovs.

Džeimsa Džoisa «Uliss» Baltijā ir uzvests pirmo reizi.

Scenogrāfe un kostīmu māksliniece Kristīne Ābika, video un digitālo instalāciju autors Voldemārs Dūdums, Jāņa Līdes muzikālais noformējums, gaismu māksliniece Lienīte Slišāne.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu