Pirmizrādi piedzīvos mūzikls «Bāskervilu leģenda». Ieskaties foto!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gunārs Janaitis

Latvijas Nacionālajā teātrī 14. maijā pirmizrāde Jura Hirša un Valda Zilvera mūziklam «Bāskervilu leģenda», režisors Edmunds Freibergs.

Valda Zilvera un Jura Hirša mūzikls «Bāskervilu leģenda» tapis pēc slavenā Artura Konana-Doila šausmu romāna motīviem, apspēlējot mūsu alkas pēc adrenalīna devas pavasara vitamīnu vietā. Bāskervilu leģenda ir zināma katram sevi cienošam Lielbritānijas iemītniekam, un, pateicoties Konanam-Doilam, arī mums – tā vēsta par suni, kas reiz tīrelī saplosījis nelieti, kurš ar varu aizvedis sev līdzi kādu meiteni. Suņa rēgs, kā šķiet, klīst pa tīreli joprojām, tikai neviens to nav redzējis. Līdz brīdim, kad pazūd un pēc tam tiek atrasts miris vēl viens no Bāskervilu dzimtas un no Amerikas ierodas mirušā mantinieks Henrijs Bāskervils.

Nesaprotamā nozieguma izmeklēšanā iesaistās neviens cits kā Šerloks Holmss un doktors Vatsons.

Edmunds Freibergs: «Par ko būs izrāde? Par bailēm! Jeb, pareizāk sakot, par veselā saprāta (lasīt Šerloka Holmsa) uzvaru pār hipertrofētām bailēm. Skatītājiem, protams, būs iespēja piedalīties baisa un asiņaina nozieguma atklāšanā. Vēl tomēr gribu nomierināt – stāsts par Bāskervilu beigsies laimīgi.»

Lomās: Egils Melbārdis, Ainārs Ančevskis, Mārcis Maņjakovs, Dita Lūriņa, Juris Hiršs, Mārtiņš Brūveris, Zane Dombrovska, Daiga Gaismiņa, Gundars Grasbergs, Ģirts Liuziniks, Dace Bonāte, Raimonds Celms, Marta Grase, Anna Klēvere, Liene Sebre, Evija Skulte, Romāns Bargais, Uldis Norenbergs, Kaspars Dumburs, Jānis Skanis, Zane Aļļēna.

Izrādes scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Kristīne Abika, horeogrāfs Alberts Kivlenieks.

Mūzikla «Bāskervilu leģenda» pirmizrādi apmeklēs arī Sherlock Holmes' Birthday kopienas pārstāvji, kas attiecīgā laikmeta tērpos pie teātra būs redzami jau no plkst. 18.00.

Izrādē piedalās skotu folkloras kopa ar segvārdu «Gapoljēri».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu