Pirmizrādi piedzīvos iestudējums «Avotu iela», kura darbība notiks reālajā vidē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com

Šodien plkst.14 pirmizrādi piedzīvos iestudējums «Avotu iela», kura darbība notiks reālajā vidē - veikalos, pagalmos, kā arī uz ielas.

Kā informēja «Teātra TT» pārstāve Anna Putniņa, izrādei «Avotu iela» seši latviešu dramaturgi uzrakstījuši īpašas desmit minūšu lugas, bet tās iestudējusi visjaunākā režisoru paaudze. «Tomēr būtiskākā «Avotu ielas» vērtība - tas ir stāsts par mums pašiem šeit un tagad. Ielas nosaukums uzrāda izrādes uzstādījumu - no kurienes mēs nākam, vai zinām, ko vēlamies nākotnē?» norādīja Putniņa.

Dramaturgi ir rakstījuši lugas konkrētām darbības vietām. Izrādes skatītāji tiks sadalīti grupās, kuras secīgi dosies no vienas spēles vietas uz nākamo, tādējādi noskatoties visus septiņus stāstus. Izrāde sāksies un arī tās beigu epizode būs Avotu pamatskolā, Avotu un Stabu ielas stūrī.

«Avotu ielas» dramaturgu pulkā visjaunāko paaudzi pārstāvēs Justīne Kļava, bet vairāk pieredzējušo - Lauris Gundars. Īpašas Avotu ielas lugas rakstījusi arī Inga Gaile, Ansels Kaugers, Madara Rampāne un Laura Luņeva. Kā skaidroja Putniņa, tik lielu pašmāju dramaturģijas dažādību vienā izrāde latviešu teātris vēl nav pieredzējis, tomēr arī pašiem autoriem tas ir bijis būtisks izaicinājums - desmit minūšu lugas ir neparastas mūsu teātra praksē.

Tekstus savas skolotājas Māras Ķimeles vadībā iestudējuši seši pašreiz Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) studējošie režisori Kristīne Logina, Māra Ribkinska, Justīne Vaivode, Mārtiņš Zariņš un Toms Treinis. Vienu no epizodēm iestudējis aktieris Intars Rešetins, kurš pašlaik studē režiju maģistrantūrā LKA.

«Avotu ielu» izspēlēs gan labi zināmi dažādu teātru aktieri, gan tikko Kultūras akadēmiju absolvējušie. Skatītājiem uzstāsies Akvelīna Līvmane, Inga Tropa, Varis Piņķis, Anna Putniņa, Anete Saulīte, Kaspars Dumburs, Toms Auniņš, Ance Muižniece, Mārtiņš Upenieks, Madars Zvagulis, Marija Linarte, Āris Matesovičs un Henrijs Arājs. Kā piebilda Putniņa, «Avotu iela» ir jauna pieredze arī aktieriem - izspēle reālā vidē pieprasa neierastu, gluži dokumentālu spēles veidu.

Divas turpmākās izrādes paredzētas 23.maijā un 24.maijā plkst.14. Pulcēšanās paredzēta plkst.13.45 Avotu pamatskolā, Avotu ielā 44. Skatītāju skaitu ierobežo iestudējuma īpašais izspēles veids, tādēļ skatītāji tiek lūgti iegādāties biļetes iepriekš «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu