Nastavševa iestudējuma «Cerību ezers» pirmizrāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

5.jūnijā Jaunā Rīgas teātra Lielajā zālē notiks režisora Vladislava Nastavševa iestudējuma «Cerību ezers» pirmizrāde, kurā piedalīsies Jaunā Rīgas teātra aktieri Guna Zariņa, Andris Keišs, Vilis Daudziņš, Kaspars Znotiņš, Inga Alsiņa-Lasmane un Edgars Samītis, kā arī Dailes teātra aktieris Intars Rešetins. Izrādes mākslinieks - Vladislavs Nastavševs.

Iestudējums vēstīs par krievu tautības māti un dēlu, kuri mitinās Imantā. Viņa skatās krievu televīziju un nevar samierināties ar to, ka viņai nepiešķīra pilsonību, savukārt dēls veiksmīgi integrējies latviešu sabiedrībā.

Vladislavs Nastavševs atzīst: «Es nepazīstu citu veidu kā runāt par sabiedrībai aktuālām tēmām, kā caur sevi, tādēļ izvēlējos taisīt izrādi par Latvijas krieviem krievu valodā, par savu dziļi personisko pieredzi. Es piedzimu un izaugu bloku mājā. Tagad gribu pierādīt, ka arī šeit dzīvo cilvēki, jo ir sajūta, ka bieži vien par tādiem viņus neuzskata. Līdz pat šim laikam neviens nesaprot, ko darīt ar šīm pirmajā brīdī šķietami kroplīgajām deviņstāvenēm. Es negribu slēpt to, ka dzīvoju vienā no tām, un gribu parādīt, ka arī tās var būt skaistas. Betona sienas man iemieso patiesību par mums visiem un mūsu padomju pagātni.»

Aktieris Kaspars Znotiņš saka: «Vai tā būs režisora izrēķināšanās ar mammu, ar apkārtējiem? Pirmajā mirklī tā varētu šķist, bet, manuprāt, tas ir Vlada kontaktēšanās un pasaules izzināšanas veids. Viņš uzņemas risku pietuvoties apskatāmajai tēmai un cilvēkiem, pārkāpjot intimitātes robežas. Un cer, ka tad radīsies jaunas robežas, jau viņa paša nospraustas. Un radīsies nedaudz vairāk skaidrības par zemi, kur dzīvojam, par cilvēkiem, ar kuriem dzīvojam, vairāk skaidrības pašiem par sevi. Un pašam par sevi.»

Aktrise Guna Zariņa piebilst: «Šī izrāde lielā mērā būs par to, kā top teātris. Kur ir robeža starp mākslu un dzīvi?»

Izrāde notiks krievu valodā ar tulkojumu latviešu valodā.

Biļetes uz jūnija izrādēm izpārdotas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu