Aizvadīta ienesīgākā sezona Brodvejas vēsturē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā Brodvejas sezonā pārspēti iepriekšējie kases ieņēmumu un apmeklētāju skaita rekordi.

Brodvejas līga paziņojusi, ka 2014. un 2015. gadā ieņēmumi no biļešu pārdošanas teātros palielinājušies par 7,6%, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu. Kases ieņēmumi pēdējā sezonā sasnieguši 1,36 miljardus ASV dolāru (1,24 miljonus eiro).

Skatītāju skaits sasniedza 13,1 miljonu, kas ir par 7,3% vairāk nekā iepriekšējā sezonā.

Mūzikla «The Lion King» («Karalis lauva») ieņēmumi no biļešu pārdošanas bija 101,9 miljoni dolāru (93,3 miljoni eiro). «Wicked» («Ļaunās raganas no Oza zemes») guva 91,7 miljonus dolāru (83,9 miljonus eiro), savukārt «The Book of Mormon» («Mormona grāmata») - 84,2 miljonus dolāru (77 miljonus eiro).

Kopējo kases ieņēmumu palielināšanās saistīta ar biļešu cenu celšanu un augstākas cenas piemērošanu par vietām pirmajās rindās. «The Book of Mormon» biļetes tika pārdotas par aizvadītās sezonas augstāko vidējo cenu - 177,30 dolāriem (162,26 eiro).

Brodvejas izrādēs pagājušajā sezonā spēlēja tādi pasaulslaveni aktieri kā Bredlijs Kūpers, Helēna Mirena un Hjū Džekmens.

«Brodvejā tā bija izcila sezona. Esmu sajūsmā, ka esam pārspējuši visus rekordus,» sacīja Brodvejas līgas prezidente Šarlote Sentmārtina. «Mēs jau vairākus gadus sakām, ka Brodvejā katrs var atrast kaut ko sev piemērotu. To skaidri pierāda auditorijas pieaugums par 13% pēdējo divu gadu laikā.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu