Pirmizrādi piedzīvos «Dejas anatomijas» jaunākā izrāde «Atgriešanās»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šovakar plkst.19 VEF Kultūras pilī pirmizrādi piedzīvos «Dejas anatomijas» jaunākā izrāde «Atgriešanās», kas tapusi sadarbībā ar muzikālo apvienību «Kaktiņš stūrītis», informēja izrādes producente Zane Estere Gruntmane.

Dejas izrādes impulss meklējams sengrieķu mītā par Orfeju un Eiridīki.

«Atgriešanās» ir ceļojums mītiskā domāšanā balstītā stāstā par cilvēku spēju uzticēties un šaubām, kas pārņem brīdī, kad ticība sev un pārliecība nav pietiekoši stipras. Sākumpunkts ir iespēja atgriezties, par izrādi stāstīja Gruntmane.

Izrādes idejas autore un horeogrāfe ir Elīna Gaitjukeviča, to radot kopā ar dejotājiem Elīnu Lutci, Lieni Gravu, Evitu Biruli, Dmitriju Gaitjukeviču, Ģirtu Bisenieku un Kristapu Ceļmalnieku. Oriģinālmūzika izrādes laikā skanēs apvienības «Kaktiņš stūrītis» dzīvajā izpildījumā. Telpas un gaismas vizuālo risinājumu veido arhitekts un animators Ivars Šmits sadarbībā ar gaismu mākslinieku Raineru Kornhubertu. Kostīmu konsultante ir Kristīne Daukšte.

Foto: Facebook

«Dejas anatomija» ir viena no aktīvākajām laikmetīgās dejas apvienībām, kura skatītājiem līdz šim ir piedāvājusi daudzveidīgas un rakstura ziņā dažādas dejas izrādes, kas formas un izpausmes tehnikās sintezē ar citām mākslas jomām. Šā gada sākumā pirmizrādi piedzīvoja apvienības jaunākais darbs - dokumentālā dejas izrāde «Mežonīgā triloģija» - sadarbībā ar koklētāju Laimu Jansoni un producentu apvienību «Pigeon-bridge». Apvienības izrādes ir vairākkārtīgi nominētas arī «Spēlmaņu nakts» nominācijās. Laima Jansone bijusi nosaukta nominācijā «Gada mūzikas autors» par izrādi «3/4 ūdens» Ģertrūdes ielas teātrī, bet izrādes «Cik tuvu?» un «Dunkani - dīvaiņi vai pravieši?» bijušas nominētas balvai kategorijā «Gada sasniegums laikmetīgajā dejā».

Foto: publicitātes

«Kaktiņš stūrītis» ir instrumentālais duets, kura aizsākumi meklējami 2011.gadā Liepājā, un tā kodols ir Mārtiņš Jansons un Mārtiņš Kuzmins. Savas pastāvēšanas laikā duets ir uzstājies dažādās koncertvietās Latvijā, kā arī sadarbojies ar vairākiem laikmetīgo deju māksliniekiem un teātriem, veidojot muzikālo pavadījumu lugu lasījumiem, kā arī ir sadarbojušies ar ārvalstu video māksliniekiem. Dueta dalībnieki uzskata, ka viņi veido «brīvu formu muzikālus triepienus nepiespiestā toņkārtā». Muzikālās identitātes meklējumiem par fonu viņi izvēloties industriālos, sociālos un vēsturiskos skaņu celiņus.

Izrāde tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. Biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu