Laukšteins: ja cilvēki izrādes vidū pamet zāli, tas nav rādītājs, ka izrāde ir slikta

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Teātra māksla ir daudzveidīga, un teātra uzdevums ir atspoguļot dzīvi, kas notiek ap mums, intervijā «Rietumu radio» sacīja Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins.

«Es vienmēr esmu teicis, ka teātris nav domāts kādai šaurai apmeklētāju daļai. Teātris ir domāts visiem - gan tiem, kas grib redzēt avangardu, gan tiem, kas grib redzēt mūziklus,» sacīja Laukšteins, norādot, ka sabiedrībā pretrunīgi vērtēto režisora Konstantīna Bogomola izrādi «Mans Blasters ir izlādējies» uzskata par ļoti veiksmīgu.

Kā stāsta Laukšteins, vislielāko sabiedrības reakciju Liepājas teātrī izraisījuši tieši Bogomolova iestudējumi. Savulaik «Stavangera (Pulp people)» tika ļoti asi kritizēta, tomēr vēlāk saņēma Spēlmaņu nakts balvu kā gada labākā izrāde, bet Bogomolovs tika atzīts par tās sezonas labāko režisoru.

Viņaprāt, ja cilvēki izrādes vidū pamet zāli, tas nav rādītājs, ka izrāde ir neveiksmīga vai slikta.

«Ja kāds kļūdas pēc iemaldījās teātra izrādē, tāpēc ka iet uz teātri un nepaskatās, uz ko īsti iet, tad var gadīties, ka cilvēks aiziet no izrādes. Tā ir brīva izvēle, un tas ir pilnīgi normāli. Esmu redzējis, ka pasaulē tā dara, un Liepāja nav nekāds izņēmums. Liepājā dzīvo drosmīgi cilvēki - ja nepatīk, pieceļas un iziet laukā, un viss,» sacīja Laukšteins.

Patlaban notiek gatavošanās nākamajai sezonai, kurai Liepājas teātris piesaistījis jaunus režisorus, piemēram, Viesturu Meikšānu un arī Gaļinu Poļiščuku, kura iestudēs Torntona Vaildera lugu «Mūsu pilsētiņa». Tiek strādāts pie šīs lugas lokalizācijas un tas būs stāsts par liepājniekiem, sacīja Laukšteins.

«Var jau būt, ka arī nākamajā sezonā kāds varētu tikt šokēts, tomēr es nevaru nosaukt kaut ko ļoti šokējošu - ir daudz klasikas darbu,» sacīja Laukšteins. «Ja fakts, ka Dž.Dž.Džilindžers iestudē bērnu izrādi, ir šokējošs, lai tā būtu, bet, jā, Džilindžers iestudēs bērnu izrādi. Viens otrs Rīgā ir šokēts par to, kāpēc Džilindžeram Liepājā jāiestudē bērnu izrāde? Tāpēc, ka Laukšteins viņam piedāvāja, un viņš tam piekrita.»

Jau ziņots, ka Liepājas teātrim Latvijas teātra gada balvā «Spēlmaņu nakts» šogad ir 16 nominanti, kas izvirzīti 11 nominācijās.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu