Skatītāji izsvilpj izvarošanas ainu «Vilhelma Tella» izrādē Londonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: roh.org.uk

Londonas Karaliskās operas «Vilhelma Tella» pirmizrādē izsvilpta izvarošanas aina, kurā piedalījās kaili aktieri. Koventgārdena opera atvainojusies par skatītājiem sagādātajiem nepatīkamajiem brīžiem. «Veidotāji gribēja panākt emocionālu neērtības sajūtu, līdzīgi kā satraucošajās un vardarbīgajās ainās [komponista Džoakīno] Rosīni sacerējumā. Mēs atvainojamies, ja kādam tas radīja nepatīkamas izjūtas,» paziņoja Karaliskās operas direktors Kaspers Holtens.

Aina «izgaismo brutālo realitāti, ka kara laikā sievietes piedzīvo vardarbību un seksuāla vardarbība ir traģisks kara fakts».

Režisora Damjano Mikjeleto iestudējumā galvenās lomas spēlē kanādiešu baritons Džeralds Finlijs un amerikāņu tenors Džons Osborns.

Pēc izrādes Osborns atzina, ka aina «varbūt bija nedaudz garāka nekā vajadzēja». «Taču tas notika. Manuprāt, ar šo elementu var parādīt, cik slikti cilvēki bija pilsētas ieņēmēji,» viņš teica. «Ja neizjūti brutalitāti un cilvēku ciešanas, centies to paslēpt, tad tā ir mīkstsirdīga izrāde bērniem.»

Kritiķi izrādi novērtējuši negatīvi. Britu izklaides industrijas vietne «The Stage» novērtējusi izrādi ar vienu zvaigzni. Kritiķis Džordžs Hols to raksturoja kā «briesmīgu vakaru», kurā izvarošanas aina izpelnījās «skaļāko un ilgāko izsvilpšanu, kādu varu atcerēties šajā adresē».

www.thestage.co.uk

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu