Rīgā notiks indiešu klasisko deju izrāde «Nrithya Sandhya»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

2.augustā Rīgā viesosies indiešu deju izpildītāju duets Šalini Šivašankara (Shalini Shivashankar) un Pallavi Ananda (Pallavi Anand). Šalini ir deju skolas Upahār (Upahaar School of Dance) dibinātāja un vadītāja. Skolas moto ir pārliecinošs: «Kājas var mācīties dejas soļus, bet tikai gars mēdz dejot.»

Izrādes nosaukums ir «Nrithya Sandhya» jeb vienkārši «dejas vakars». Vakarus pieņemts veltīt atpūtai, kādam skaistam notikumam, ģimenei, sev... Indiešu deju izpildītāju duets Šalini Šivašankar un viņas meita Pallavi Anand piepildīs visas vēlmes vienuviet 2.augustā Rīgas Mazajā teātrī.

Indiešu deju koncerts vienmēr sākas ar gaišu noti un uz noslēgumu saniedz īstu ekstātisku kulmināciju. Izsmalcinātas kustības, eleganti žesti, zibenīgi ritmi, dejotāju mijiedarbība veidos svētku noskaņu un sakrālu gaisotni, kas ļaus skatītājam aizmirst ikdienas rutīnu un iegrimt citā realitātē. «Dejas vakaru» varētu interpretēt dažādi, toties dejas vakars indiešu klasiskās dejas izpratnē nozīmē, ka teātris uz izrādes laiku pārtop par vēdisko templi, kurā mīt dzīvības pilni antīkie dievi. Dejotājas vadīs skatītājus pie pārdzīvojuma, ko varētu nodēvēt par garīgu pamošanos.

Pēdējo piecu gadu laikā Rīgas skatītāji ir redzējuši vairākus indiešu dejas meistarus. Koncerta «Nrithya Sandhya» unikālais piedāvājums ir nobaudīt dejojošā dueta sniegumu: enerģija un iedvesma, kas nododas no skatiena uz skatienu, no sirds uz sirdi un ved uz apskaidrību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu