Sv.Marijas Magdalēnas baznīcā atvadās no vokālās pedagoģes Anitas Garančas

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Vokālās pedagoģes Anitas Garančas izvadīšanas ceremonijā no Sv.Marijas Magdalēnas baznīcas Rīgā ceturtdien piedalījās vairāki desmiti cilvēki.

Izvadītāju vidū ir vairāki sabiedrībā pazīstami ar kultūras jomu saistīti cilvēki - komponists Raimonds Pauls, Latvijas Nacionālās operas un baleta vadītājs Zigmars Liepiņš, režisore Mirdza Zīvere, kinorežisors Jānis Streičs, aktrise Baiba Broka, mūziķis Renārs Kaupers un citi.

Jau ziņots, ka Garanča pēc ilgstošas slimošanas mūžībā aizgāja 23.jūlijā 66 gadu vecumā. Viņa bijusi muzikālā pedagoģe daudziem Latvijas operdziedātājiem, tostarp savai meitai pasaulslavenajam mecosoprānam Elīnai Garančai.

Operas pārstāve Irbe Treile uzsvēra, ka Garanča ir izaudzinājusi daudzus patiesi izcilus operas māksliniekus, sniedzot viņiem vērtīgus padomus vokālās meistarības padziļināšanā. Garančas audzēkņi šobrīd dzied uz pasaules nozīmīgākajām operas skatuvēm Ņujorkā, Milānā, Vīnē, Parīzē, Londonā un citās metrolopēs.

Garančas nodarbības apmeklējuši gan daudzi ārvalstu dziedātāji, gan arī latviešu solisti - Maija Kovaļevska, Evija Martinsone, Inga Šļubovska, Kristīne Gailīte, Ilona Bagele, Viesturs Jansons, Krišjānis Norvelis, Baiba Berķe, Ieva Parša, Irma Pavāre un daudzi citi Latvijā pazīstami dziedātāji, aktieri.

Garanča 1973.gadā absolvējusi Latvijas Mūzikas akadēmijas kordiriģentu nodaļu, bet 1982.gadā ieguvusi diplomu vokālajā mākslā, bijusi kamerkora «Ave Sol» un Filharmonijas soliste.

Par savu skolotāju Garanču sauc arī liela daļa Latvijas dramatiskā teātra aktieru. Latvijas Nacionālajā operā viņa strādāja kopš 1996.gada. Garanča bijusi augstu novērtēta profesore Latvijas Mūzikas akadēmijā un Latvijas Kultūras akadēmijā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu