Notiks Imanta Ziedoņa ķiršu dārzam veltīts dejas uzvedums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šovakar plkst.19 Tukuma pilsētas kultūras namā notiks Imanta Ziedoņa ķiršu dārzam veltīts dejas uzvedums «Ļauj man iet pasaulē», kuram viena mēneša garumā tika vākti cilvēku ziedojumi.

Kā informēja «Projektu bankas» vadītājs Māris Cīrulis, ar šo uzvedumu sāksies jauna līdzekļu vākšanas kampaņa skiču projektam Imanta Ziedoņa ķiršu dārza labiekārtošanai.

Uzvedumā, kurā uzstāsies modes deju studija «Demo», skanēs Imanta Ziedoņa dzeja un epifānijas, kā arī fonda «Viegli» mūzika, ko papildinās Elīnas Matvejevas veidotās projekcijas.

2010.gadā, kad dzejnieks svinēja 77. dzimšanas dienu, Tukumā tika sākta Ziedoņa ķiršu dārza veidošana. Toreiz ar dzejnieka līdzdalību Mālkalnā tika iestādīti 77 dekoratīvie ķirši. Tagad to skaits sasniedzis jau 200, taču, lai dārzs uzplauktu pilnā krāšņumā, vēl nepieciešams to pilnveidot un labiekārtot.

«Tukumā uz ēkas sienas lasāmas Imanta Ziedoņa dzejas rindas: «Ļauj man iet pasaulē smukumā, tā kā ķirši zied Tukumā!» Vēlamies turpināt dzejnieka radošo garu, smeļoties to no četriem avotiem - dejas, dzejas, mūzikas un dabas,» stāstīja kampaņas autore Liene Venterzute.

Atbilstoši «Projektu bankas» principiem idejas autors saņem līdzekļus tikai tad, ja kampaņas laikā tiek savākta visa mērķa summa - šajā gadījumā bija jāsavāc 300 eiro viena mēneša laikā. Kopumā tika savākts 321 eiro, un gandrīz puse no ieguldītājiem izmantoja iespēju apmaiņā pret ieguldījumu saņemt ielūgumus uz dejas uzvedumu.

Līdzās «Projektu bankas» ieguldītājiem uzveduma tapšanu atbalsta arī Tukuma pilsētas kultūras nams, Tukuma novada dome, advokātu birojs «Triniti», jauniešu attīstības programma «Go Beyond» un modes deju studija «Demo».

«Projektu banka» ir Latvijā radīta kolektīvā ieguldījuma platforma, kas kalpo par satikšanās vietu radošu, sabiedrībai nozīmīgu projektu autoriem un viņu atbalstītājiem. Idejas šeit kļūst par reāliem projektiem, kurus ikviens līdzcilvēks var atbalstīt ar finansiālu ieguldījumu. Platformas mērķis ir ne vien palīdzēt rast līdzekļus jaunām idejām, bet arī popularizēt kolektīvā ieguldījuma principu Latvijas sabiedrībā. «Projektu banka» top ar Sabiedrības integrācijas fonda atbalstu. Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu