NT par pagājušās sezonas labākajiem aktieriem atzinis Doveiku un Grasbergu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nacionālais teātris

Latvijas Nacionālais teātris par pagājušās sezonas labākajiem aktieriem atzinis Maiju Doveiku un Gundaru Grasbergu.

Tradicionālo teātra balvu - Elzas Radziņas kulonu - Doveika saņēma par Antigones lomu izrādē «Antigone», Aspazijas lomu izrādē «Raiņa sapņi» un Ermelindas Ruisas lomu izrādē «Migla».

Par izcili profesionālu sniegumu un pašaizliedzību teātra atzinība tika arī Daigai Kažociņai par Vivjenas Bēringas lomu izrādē «Prāts».

Kārļa Sebra gredzens Grasbergam pasniegts par Kreona lomu izrādē «Antigone», Raiņa lomu izrādē «Raiņa sapņi» un Viktora Goti lomu izrādē «Migla».

Veltas Līnes gredzens - par spilgtāko mīlētājas lomu aizvadītajā sezonā nonācis pie Ditas Lūriņas par Nastasjas Fiļipovnas Baraškovas lomu izrādē «Idiots».

Aizvadītās sezonas «Gada izrāde» Lielajā zālē bijusi «Raiņa sapņi», kuras režisors ir Kirils Serebreņņikovs, bet mazajos laukumos - «Antigone» Elmāra Seņkova režijā.

Aizvadītās sezonas nodarbinātākie aktieri bijuši Evija Skulte un Uldis Anže.

Kā aizvadītās sezonas labākie tehniskie darbinieki godināti gaismotājs Oskars Pauliņš, metinātājs Andrejs Siliņš un mārketinga projektu vadītāja Zane Gāle.

Kā ziņots, Nacionālajā teātrī pērn nospēlētas 544 izrādes, kuras apmeklējuši 178 063 skatītāji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu