Izrādē «Mana laimīgā dzīve» katrs skatītājs varēs atrast kādu epizodi par sevi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Maskavas režisora Aleksandra Coja teātra iestudējumā «Mana laimīgā dzīve», kas tapis pēc krievu dramaturģes Jeļenas Jerpiļovas lugas «Sarunas par amerikāņu džezu» motīviem, ikviens skatītājs un klausītājs varēs atrast kādu epizodi par sevi, uzvedumam veltītajā preses konferencē sacīja aktrise Svetlana Ivaņņikova.

«Esmu pārliecināta, ka ikviens - gan vīrieši, gan sievietes - atsevišķos izrādes brīžos varēs teikt: «Jā, tas ir par mani,»» sacīja Ivaņņikova. Tāpat viņa piebilda, ka šī izrāde ļaus vīrietim īpašā veidā paskatīties uz sievieti, kas ir viņam līdzās.

«Izrādē būs ielikts gabaliņš reālās dzīves,» uzsvēra aktrise.

Pēc Ivaņņikovas domām, labāku nosaukumu kā «Mana laimīgā dzīve» izrādei izdomāt nebūtu iespējams. «Izrāde ir vienas sievietes stāsts par to, kas ar viņu šajā dzīvē ir noticis. Uz skatuves atklāsies dažādas situācijas, kas ar viņu atgadījušās,» pauda aktrise.

«Mana laimīgā dzīve» veidota kā Ivaņņikovas monoizrāde ar rokmūziķes Svetlanas Surganovas piedalīšanos. Kā sacīja Surganova, izrādē līdzās iestudētiem, principiāli būtiskiem momentiem būs arī improvizācija, emocionālais pienesums, kas katrā izrādē var būt atšķirīgs. Un tas šo iestudējumu padara unikālu. «Kaut arī izrādes tēma ir nopietna, zālē valdīs pozitīva atmosfēra,» sacīja Surganova.

Izrāde Surganovai būs debija kā dramatiskā teātra aktrisei, bet Ivaņņikovai - pirmā pieredze «stand-up» žanrā.

Iestudējuma «Mana laimīgā dzīve» pirmizrādes plānotas 2. un 4. oktobrī koncertzālē «Rīga». Projektu realizē Jaunatnes teātris sadarbībā ar producentu kompāniju «Forma pro Films».

Aktrise Svetlana Ivaņņikova
Aktrise Svetlana Ivaņņikova Foto: Edijs Pālens/LETA

Ivaņņikova ir televīzijas raidījumu vadītāja, producente un aktrise. Viņa strādājusi Dņeprodzeržinskas un Dņepropetrovskas teātrī Ukrainā, Noriļskas un Petrozavodskas teātrī Krievijā, kā arī Rīgā. 1998.gadā aktrise saņēmusi UNESCO atzinību par kultūrvēsturisko tradīciju atjaunošanu starp Krieviju un Latviju. 1999.gadā viņa saņēmusi Nacionālās radio un televīzijas padomes balvu kā gada labākā televīzijas raidījuma producente. 2000.gadā Ivaņņikova saņēmusi Ukrainas kultūras un tūrisma balvu «Kristāla stārķis». Kopš 1997.gada viņa ir iknedēļas raidījuma «Rīgas balzams krievu dvēselei» līdzautore un vadītāja.

Surganova ir krievu dziedātāja, mūzikas autore un izpildītāja, kādreizējā grupas «Nočnije snaiperi» soliste un vijolniece. Šobrīd viņa ir «Surganova un orķestris» līdere.

Režisors Cojs ir mācījies Maskavas Valsts teātra mākslas institūtā (GITIS) pie Josifa Reihelgauza. Viņš strādājis Uzbekistānas Jaunatnes teātra studijā, Maskavas Akadēmiskā dailes teātra skolā-studijā (MHAT). Kopš 2009.gada Cojs strādā Maskavas Dramatiskās mākslas skolā. Viņš ir arī grupas «Termin Vox» koncertizrādes «Pārdomas» režisors.

Izrādes scenogrāfs Mihails Zaikanovs rakstījis žurnāliem un darbojies arī kā redaktors. Viņš ir Maskavas Aleksandra Rodčenko Fotogrāfijas un mediju mākslas skolas un Maskavas Laikmetīgās mākslas institūta absolvents. Scenogrāfs strādā dažādos medijos - videomāksla, grafika, instalācijas, objekti un fotogrāfija.

Lugas autore Jerpiļova ir vairāk nekā 35 dažādu lugu autore. Pirmo lugu - farsu «Akvārijs okeānā» viņa sarakstījusi 1995.gadā. Jerpiļova ir vairāku Krievijas dramaturģijas konkursu laureāte, šobrīd - vadītāja un režisore teātrī «Mirāža».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu