Liepājas teātris viesosies Ādažos, Cēsīs un Valmierā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Liepājas teātris oktobra beigās un novembra sākumā ar viesizrādēm ciemosies Ādažos, Cēsīs un Valmierā, piedāvājot skatītājiem noskatīties vairākus iestudējumus!

29.oktobrī Ādažu Kultūras centrā, 30. oktobrī Vidzemes koncertzālē «Cēsis» un 31.oktobrī Valmieras Drāmas teātrī tiks spēlēta Dž.Dž.Džilindžera iestudētā melodrāma «Žanna».

Izrādes centrā ir materiāli nodrošināta un ietekmīga sieviete Žanna un viņas mīļotais – daudzus gadus par viņus jaunākais Andrejs (Mārtiņš Kalita). Viņas dzīve šķiet nevainojama līdz mirklim, kad Andrejs paziņo, ka pamet Žannu jaunas meitenes Katjas (Ilze Jura) dēļ, kura gaida viņa bērnu. Šajā brīdī mainās visa dzīve un mainās arī Žanna, atklājot, uz ko ir spējīga sieviete, kad viņai tiek salauzta sirds.

Vairākos monologos (atklājoties citiem varoņiem, savam mirušajam tēvam vai sarunājoties pašai ar sevi) pamazām tiek atklāta Žannas līdzšinējās dzīves skumjā pieredze, sniedzot izskaidrojumu viņas rīcībai pēc Andreja aiziešanas.

Izrādē piedalās arī aktieri Leons Leščinskis, Everita Pjata, Signe Ruicēna, Kaspars Kārkliņš, Rolands Beķeris, Anda Albuže, Kaspars Gods un Armands Kaušelis.

Pieci vakari
Pieci vakari Foto: publicitātes

Savukārt 1. novembrī Valmieras Drāmas teātrī skatītājiem tiks piedāvāts Leona Leščinska iestudētais stāsts par mīlestību «Pieci vakari».

Šī ir izrāde par mīlestību un tās sarežģītajiem līkločiem. Kā arī par to, ka cilvēki patiešām var atrast sevi tikai tad, kad vairs nebaidās mīlēt. Jo tieši tad izmainās viņu ikdiena. Izrāde par spēju būt pašiem, neatkarīgi no valdošā režīmā un citu priekšstatiem par veiksmīgu dzīvi.

Režisors saglabājis Volodina doto laiku un vietu, izrādes darbība norisinās kādas ziemas piecos vakaros, kad pēc septiņpadsmit gadu ilgas prombūtnes Iļjins atgriežas Ļeņingradā, lai satiktu Tamāru. Iļjina un Tamāras sarežģīto mīlestības stāstu un atpakaļceļu vienam pie otra izdzīvo Egons Dombrovskis un Inese Kučinska. Savukārt jauniešus, Slaviku un Katju, kuri vēl tikai iepazīst pirmo jūtu skaistumu, atveido Edgars Ozoliņš («Spēlmaņu nakts» nominācija «Gada aktieris otrā plāna lomā») un Anete Berķe («Spēlmaņu nakts» balva «Gada aktrise otrā plāna lomā»). Iestudējumā piedalās arī Kaspars Kārkliņš un Sigita Jevgļevska.

Biļetes uz visiem iestudējumiem pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī elektroniski www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu