Festivālu «Zelta maska Latvijā» atklās ar Jirži Kiliana baleta iestudējumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: goldenmask.lv publicitātes foto

Teātra festivāls «Zelta maska Latvijā», kas šogad svin savu desmit gadu jubileju, tiks atklāts 13.oktobrī uz Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) skatuves ar ievērojamā horeogrāfa Jirži Kiliana baleta iestudējumiem.

Festivāls skatītājiem piedāvās Kiliana, kurš ir viens no mūsdienu izcilākajiem horeogrāfiem, viencēliena baleta iestudējumus, kas nominēti «Zelta maskai» dažādās kategorijās, informēja festivāla «Zelta maska Latvijā» organizatoru pārstāve Marina Nasardinova.

Uz LNOB skatuves būs iespēja redzēt iestudējumu «Vaska spārni», kas nominēts 2011.gada prēmijai «Zelta maska» kategorijās «Labākā baleta izrāde» un «Labākā sieviešu loma», iestudējumu «Bezmiegs», kas nominēts 2014.gada prēmijai «Zelta maska» kategorijā «Labākā baleta izrāde», iestudējumu «Mazā nāve. Sešas dejas», kas saņēmis 2011.gada prēmiju «Zelta maska» kategorijā «Labākā baleta izrāde», kā arī bija nominēts kategorijās «Labākā sieviešu loma» un «Labākā vīriešu loma».

Baleta iestudējumus izrādīs K.Staņislavska un V.Ņemiroviča-Dančenko Maskavas Akadēmiskais muzikālais teātris, kura trupas līmenis ir augstu novērtēts gan Krievijā, gan ārvalstīs. Lielā mērā tas ir baleta vadītāju - slaveno dejotāju Igora Zeļenska un Andreja Udarova - nopelns.

Biļetes uz festivāla «Zelta maska Latvijā» izrādēm pieejamas visās teātru kasēs un «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās, kā arī internetā «www.bilesuparadize.lv».

Jau ziņots, ka teātra festivāls «Zelta maska Latvijā» šoreiz no 13.oktobra līdz 23.oktobrim notiks Rīgā, Ventspilī un Liepājā, piedāvājot noskatīties atzinību guvušas Maskavas teātru izrādes.

Jubilejas gada afišā atspoguļosies pilns izrāžu spektrs, ar ko festivāls skatītājus priecējis kopš 2006.gada, - programmā atradīsies vieta gan labākajiem mūsdienu horeogrāfijas piemēriem, gan leģendāriem uzvedumiem, gan jauno autoru darbiem, arī Dmitrija Krimova autorteātrim, kas ir zināms Rietumos un Austrumos, taču Latvijas skatītājiem vēl nav pazīstams.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu