Šomēnes skatāma «Spēlmaņu nakts» balvai nominētā izrāde «Korpuss»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krista Dzudzilo

10. un 11.oktobrī plkst. 18.00 Zirgu pastā (Dzirnavu ielā 46) iespēja redzēt horeogrāfes Elīnas Lutces un mākslinieces Kristas Dzudzilo izrādi «Korpuss», kas nominēta «Spēlmaņu nakts» balvai kategorijā «Gada sasniegums laikmetīgajā dejā».

Izrādē abas mākslinieces pēta ķermeni, tā komunikāciju ar ārpasauli un pašam ar sevi, uzdodot jautājumus arī par cilvēka un ķermeņa ierobežojumiem – gan citu noteiktiem, gan pašu izvēlētiem: «Ķermeņa kustība ir valoda. Ķermenis kustas un veidojas komunikācija ar vidi, savu vai citu ķermeni. Šī komunikācija ir apzināta, bet daudz tajā ir automātiska. Ķermenis ir pakļauts ierobežojumiem, un cilvēks ir pieradis pie tiem, tie kļūst par daļu no tā un daļu no ķermeņa valodas. Barokālā forma ir hiperbola mūsdienu ierobežotajam cilvēkam. Vēlmei vienmēr būt skaistam pat tad, ja ir grūti, ne tikai kustēties, bet pat elpot.»

«Korpuss» pirmizrādi piedzīvoja pavasarī Rīgā, taču gada sākumā izrādes darba versiju Elīna Lutce izrādīja leģendārajā Džadsona baznīcā, Ņujorkā (Judson Memorial Church), kas tiek uzskatīta par postmodernās dejas dzimšanas vietu un ir viens no nozīmīgākajiem punktiem mūsdienu laikmetīgās dejas pasaules kartē. «Korpuss» ticis iekļauts arī Latvijas laikmetīgās dejas festivālu «Laiks dejot» un «Jauna deja jaunā vietā» programmā un saņēmis pozitīvas skatītāju atsauksmes:

«Man patika izrādes intravertums un simbolisms.»

«Ļoti neierasta, bet ar dziļu zemtekstu. Tā prasa no izpildītāja lielu spēju parādīt skatītājiem, lai tas būtu saprotams.»

«Labs pārbaudījums mūsdienu steidzīgajiem un nepacietīgajiem.»

Biļetes pieejamas «Biļešu servisa» kasēs un http://www.bilesuserviss.lv/

Foto no izrādes «Korpuss», fotogrāfiju autore Krista Dzudzilo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu