Indras Reinholdes kamerbaleta izrāde «Iedomu spēles»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Uzveduma veidotāja un horeogrāfe Indra Reinholde stāsta: "Iedomu spēles" ir gaiša izrāde ar komēdijas un arī drāmas elementiem. Tas ir stāsts par mīlestību un cilvēku savstarpējām attiecībām, ar smaidu noraugoties uz priekšstatiem, kas nereti mūsos valda, un lomām, kādas, mūsuprāt, jāspēlē, kaut dažkārt tās rada gluži pretēju efektu. Īsumā, tas ir stāsts par attiecībām starp realitāti un mūsu katra iedomām un interpretāciju - tādēļ arī šāds nosaukums." Izrāde - 18. oktobrī Dailes teātra Mazajā zālē.

Iestudējums sola izklaidēt gan pieredzējušus dejas mākslas mīļotājus, gan retus baleta apmeklētājus, apkopojot daudzpusīgu emociju un pozitīvisma devu ar skaistām klasikas melodijām.

Izrādes pamatā ir stāsts par vīrieti un sievieti - par diviem vientuļniekiem un to iedomu dēmoniem, kuri, šķiet, zina visu, kas no dzīves ir gaidāms.

Negaidīta tikšanās liek dzīvei iemirdzēties jaunās krāsās, taču, atkal vienatnē esot, katra sirdī no jauna iezogas šaubu dēmons. Tas spēlējas ar abu mīlētāju prātiem, liekot tiem iejusties svešās lomās un nopulēties cik spēka, lai padarītu sevi tīkamāku otra acīs. Pretēji gaidītajam šīs spēlītes noved pie teju vai neatšķetināmiem attiecību samezglojumiem, tās ved mīlētājus projām vienu no otra, līdz beidzot abi tomēr atgūst cerēto mīlestību.

Īpašs būs arī muzikālais pavadījums - «Iedomu spēlēs» izmantotas J.S. Baha, V.A. Mocarta un A. Vivaldi melodijas, no kurām dažas - oriģinālizpildījumā, turpretim atsevišķas Mocarta un Baha melodijas izpildītas 1960.gados iecienītas a capella grupas The Swingle Singers apdarē.

Līdztekus iestudējumam «Iedomu spēles» koncerta pirmajā daļā «Indras Reinholdes kamerbalets» piedāvās fragmentus no izrādēm «Gulbja dziesma», «Gaisma un pelni», «Tabula rasa», «Māsa pasaule» un «Parīzes dziesmas».

Indras Reinholdes kamerbalets ir neatkarīga modernā baleta kompānija, horeogrāfes Indras Reinholdes autorteātris ar savdabīgu un spilgtu māksliniecisko rokrakstu. Šajā teātrī top oriģināli jaundarbi, kas atspoguļo plašu saturisko ideju loku un ir daudzveidīgi pēc formas un dramaturģijas - no tematiskām bezsižeta kompozīcijām līdz sižetiskiem baletiem ar konkrētiem raksturiem un aktierdarbiem. Kamerbalets ar panākumiem uzstājas Rīgā un citās Latvijas pilsētās, arvien izpelnoties skatītāju un baleta speciālistu atzinību. «Indras Reinholdes kamerbalets» ir guvis arī starptautiska mēroga panākumus, 2013.gada jūnijā kļūstot par Parīzes starptautiskā horeogrāfijas konkursa «Contemporain versus Urbain 2013» finālistu.

Horeogrāfe: Indra Reinholde

Scenogrāfe: Anastasija Sisojeva

Uzstājas: Lāsma Andžāne, Natālija Kondrašova, Ruslans Kurlovičs, Anastasija Šņakina un Egija Abaroviča.

Kamerbaleta mākslinieciskā vadītāja - starptautiskā Maijas Pļiseckas baleta konkursa laureāte Indra Reinholde ir baletmeistare ar astoņpadsmit gadu pieredzi modernā baleta žanrā, astoņpadsmit baletu autore, iestudējusi savus darbus tādos pazīstamos baleta teātros kā Marijas teātris Sanktpēterburgā, teātris «Krievu balets» Maskavā, Jekaterinburgas Dejas teātrī un citur.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu