Jubilejas festivāls «Zelta maska Latvijā» piedāvās izrādes un lekcijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Teātra festivāls «Zelta maska Latvijā», kas šoruden svinēs savu desmit gadu jubileju, programmā piedāvās izrādes un lekcijas.

Festivāls notiks no 13.oktobra līdz 23.oktobrim, un tā pasākumi būs baudāmi Dailes teātrī, Latvijas Nacionālajā operā un baletā, Ķīpsalas hallē, Liepājas teātrī un Ventspilī, teātra namā «Jūras vārti».

Jubilejas festivāla svinīgā atklāšana notiks 13.oktobrī plkst.13 Eduarda Smiļģa Teātra muzejā, bet jau vakarā plkst.19 Latvijas Nacionālajā operā un baletā būs skatāms festivāla piedāvātais ievērojamā horeogrāfa Jirži Kiliana baleta iestudējums. Baleta iestudējumu izrādīs K.Staņislavska un V.Ņemiroviča-Dančenko Maskavas akadēmiskais muzikālais teātris, kura trupas līmenis ir augstu novērtēts gan Krievijā, gan ārvalstīs. Lielā mērā tas ir baleta vadītāju - slaveno dejotāju Igora Zeļenska un Andreja Udarova - nopelns.

14.oktobrī Dailes teātrī tiks demonstrēts iestudējums «Vilki un avis», kuru veidojis teātris «Pjotra Fomenko meistardarbnīca» no Maskavas, savukārt 15.oktobrī Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā «Zirgu pasts» notiks Dinas Gideres atklātā lekcija «Vizuālais teātris», bet vakarā plkst. 19 Dailes teātrī atkal būs skatāma izrāde «Vilki un avis», savukārt pēc izrādes kopā ar festivāla partneriem notiks labdarības vakars.

16.oktobrī «Zirgu pastā» paredzēta Gideres atklātā lekcija «Vizuālais teātris», bet no plkst.12.30 Vecrīgā kopā ar Maskavas Nāciju teātra māksliniekiem iecerēts organizēt interaktīvu akciju «Zelta maska pilsētā», savukārt plkst.19 Dailes teātrī būs skatāma izrāde «Zviedru sērkociņš», kas ir Ņikitas Grinšpuna iestudējums. Izrāde būs viegla, smieklīga, laikmetīga - tāda, uz kuru var aicināt savu vecmāmiņu.

17.oktobrī teātra namā «Jūras vārti» tiks demonstrēta izrāde «Vilki un avis», bet pēc tās notiks pieņemšana par godu P.Fomenko meistardarbnīcas māksliniekiem, savukārt 18.oktobrī Liepājas teātrī tiks demonstrēta izrāde «Zviedru sērkociņš», pēc kuras sekos pieņemšana par godu Nāciju teātra māksliniekiem.

O-J. VĒLĀ MĪLA
O-J. VĒLĀ MĪLA Foto: publicitātes

21. un 22. oktobrī starptautiskajā izstāžu centrā «Ķīpsala» tiks demonstrēta teātra «Drāmas mākslas skola» Dmitrija Krimova laboratorijas veidotā izrāde «O-j. Vēlā mīla». Šajā pārdrošajā iestudējumā, kur izpaužas studentu teātrim raksturīgā bezkaunība un drosme, Dmitrijs Krimovs sarkasma un ironijas jomā iet tālāk par mūsdienu krievu teātra galveno paradoksālistu Konstantīnu Bogomolovu.

Tāpat 22.oktobrī teātra mājā «Zirgu pasts» notiks tikšanās ar Dmitriju Krimovu, bet festivāla noslēguma dienā, 23.oktobrī, izstāžu centrā «Ķīpsala» būs skatāms vēl viens Drāmas mākslas skolas un Dmitrija Krimova laboratorijas iestudējums - «Sers Vantess. Donkijs Hots». Šis iestudējums veidots kā fantāzija par Dona Kihota tēmu. Savukārt plkst.21 turpat Ķīpsalā notiks festivāla noslēguma pasākums «Nenopietns».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu