Izskanēs rituāls uzvedums «Čūsku vārdi»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Mūzikas namā «Daile» 16. novembrī notiks rituāls uzvedums «Čūsku vārdi», kurā piedalīsies dažādas folkloras kopas, informēja Latvijas Folkloras biedrības pārstāve Gunta Saule. Emocionāls ceļojums cauri čūsku mītiskajiem līkločiem uzvedumā tiks veikts gan tautas dziesmu, rituālu, deju un rotaļu veidā, gan ar mūsdienu mūzikas instrumentu, ķermeņa kustības un vizuālās mākslas izteiksmes līdzekļiem.

Piecās uzveduma daļās dalībnieki un skatītāji varēs izdzīvot čūskas daudznozīmību no pasaules radīšanas līdz mīlestības un laimes virsotnei.

Uzvedumā piedalīsies Bārtas etnogrāfiskais ansamblis, Ciblas folkloras kopa «Ilža», Vidrižu folkloras kopa «Delve», Katlakalna folkloras kopa «Rāmupe», Rīgas folkloras kopa «Garataka», Rīgas folkloras kopa «Grodi», dejotāji Aurēlija Rancāne, Jana Jacuka un Nauris Miķelis Goba, kā arī mūziķis Tobiass Ilingvorts no Anglijas.

Uzveduma idejas autores ir Aīda Rancāne un Asnate Rancāne, režisors - Valdis Pavlovskis, scenārija autore ir Aīda Rancāne.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu