«Spēlmaņu nakts 2015» ceremonija jau šovakar!

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

«Spēlmaņu nakts 2015» apbalvošanas ceremonija tiešraidē no Dailes teātra plkst. 21.15 tiks pārraidīta Latvijas Televīzijas 1. kanālā. Gada balvas teātrī ceremoniju, kas 23. novembrī norisināsies Dailes teātrī, veido režisore Ināra Slucka.

Ik gadu novembris Latvijas teātru profesionāļu dzīvē tiek sagaidīts ar īpašu interesi un intrigu – Latvijas laikmetīgā teātra tēva Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, 23. novembrī, notiek gadskārtējā Latvijas teātru balvu pasniegšanas ceremonija «Spēlmaņu nakts».

E. Smiļģis vienmēr ir uzsvēris, ka teātris ir spēles un sintēzes māksla. Un nekas jau nav mainījies! Arī šā gada ceremonijas veidotāji – režisore Ināra Slucka, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, videomākslinieks Māris Kalve un operators Uldis Jancis to atgādinās, ikdienišķas situācijas viegli un ironiski sasaistot ar dzīvi teātrī, uzsverot šīs dienas nozīmīgumu un noturot arī to prieka dzirksti, kas ierasti dominē teātru profesionāļu starpā šā vakara gaitā. Jo tie ir svētki!

Vakara gaitā tiks noskaidroti balvu ieguvēji 17 nominācijās, kā arī tiks noskaidrots titula «Gada izrāde» ieguvējs.

Vakara gaitā tiks sumināti arī

mūža balvas ieguvēji, kas šajā reizē ir tautā mīlētie Latvijas Nacionālā teātra grandi Uldis Dumpis un Ģirts Jakovļevs.

Ceremonijas gaitā tiks pasniegtas arī skatītāju simpātijas balvas un bērnu žūrijas specbalva.

Kā ziņots, 2014./2015. gada sezonas jauniestudējumus noskatījās, izvērtēja un nominantus «Spēlmaņu nakts» balvai izvirzīja žūrijas komisija piecu cilvēku sastāvā - teātra kritiķes Zane Radzobe, Ieva Rodiņa, Mārīte Gulbe, Undīne Adamaite un Maija Svarinska.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu