Mūžībā aizgājis Liepājas teātra aktieris Zigurds Akmentiņš

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @LNarhivs

Vakar mūžībā aizgājis Liepājas teātra aktieris un vēsturnieks Zigurds Akmentiņš, informē teātris. Akmentiņš dzimis 1930. gada 6.martā un 1955. gadā pabeidzis Latvijas Valsts Konservatorijas teātra fakultāti.

Tajā pat gadā Akmentiņš ienāca Liepājas teātrī un tur pavadīja visu savu mūžu, nospēlējot ap 150 lomām - lielas un mazas, bet, kā vienmēr apgalvoja pats, visas mīļas. Arī tad, kad 90.-to gadu sākumā kļuva par ārštata aktieri, Akmentiņš nekad nav atteicis teātrim un vienmēr bijis klāt, gan piedaloties iestudējumos, gan Ziemassvētku koncertos, gan vadot ekskursijas Liepājas teātrī, iepazīstinot ar teātra «otru pusi» daudz interesentu.

Līdzās aktiera darbam Akmentiņš interesējās arī par teātra vēsturi, rakstot teātra hroniku gan žurnālam «Teātra Vēstnesis», gan apkopojot informāciju par visiem Liepājas teātra iestudējumiem, sākot no 1918.gada manuskriptā «Liepājas teātra hronika». Vairākas grāmatas viņš veltīja arī saviem kolēģiem.

Pirms pāris nedēļām Akmentiņš tika uzņemts Latvijas teātra Zelta fondā, diemžēl uz godināšanu pats vairs nevarēja ierasties veselības stāvokļa dēļ.

Atvadīšanās no Akmentiņa 5. decembrī plkst.11.30 notiks Liepājas teātrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu