Gruzijas Nacionālais balets Suhišvili – dzīva leģenda

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Astotais pasaules brīnums», «apburošs skats», «vētra uz skatuves», «vērtīgs folkloras dārgakmens klasiskā ietvarā» – tādus epitetus ansamblim «Suhišvili» velta mediji un mākslas cienītāji visā pasaulē. Viņu deja ir kā lidojums, kas izaicina gravitācijas likumus un apvieno sevī jūtas, emocijas un kaisli. Tāpēc arī slavenais baletdejotājs Nikolajs Ciskaridze par «Suhišvili» dejotājiem teicis, ka, vērojot viņu priekšnesumu, tu pārliecinies, ka piedzimstot viņiem vispirms dejo asinis un tikai pēc tam viņi paši sāk dejot.

Kopš savas dibināšanas 1945. gadā Gruzijas Nacionālais balets «Suhišvili» ir apceļojis piecus kontinentus un vairāk nekā 100 pasaules valstis, uzstājoties gandrīz 2000 pilsētās. Ansambļa 15 000 koncertus klātienē ir vērojuši vairāk nekā 50 miljoni skatītāju. Par pirmajiem ansambļa vadītājiem un solistiem kļuva Ņina Ramišvili un Iļja Suhišvili. Saglabājot un veiksmīgi turpinot ģimenes mantojumu, šobrīd ansambli vada viņu mazbērni – Nino un Iliko Suhišvili.

Pasaulslavenais ansamblis šogad svin 70 gadu jubileju un uz Rīgu vedīs savu jauno jubilejas programmu, kas noteikti ir jāredz. Gruzīnu karstasinīgais priekšnesums un stiprā enerģētika sniegs lielisku baudījumu un neaizmirstamas atmiņas un radīs vēlmi pašiem dejot. Pagājušajā gadā debijas koncerts radīja skatītājiem tādu saviļņojumu, ka neraksturīgi mūsu publikai mākslinieki ar ovācijām un aplausiem pēc koncerta tika saukti atpakaļ uz skatuves vismaz 10 minūtes.

Ar savu grandiozo šovu leģendārais Gruzijas Nacionālais balets «Suhišvili» otro reizi Latvijā uzstāsies 2016. gada 6. februārī. Koncerts norisināsies Rīgas Kongresu namā. Biļetes ir pieejamas Biļešu servisa kasēs un internetā. Informatīvais atbalsts – žurnāls Lilita, radio Star FM, JCDecaux.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu