Daudziņa rīdziniekus priecēs ar abām monoizrādēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rudenī pirmizrādi piedzīvoja populārās aktrises Zanes Daudziņas jaunā monoizrāde «Bruņota un Bīstama», ar kuru aktrise viesojās dažādos Latvijas kultūras namos un ir nospēlējusi jau vairāk nekā piecpadsmit izrāžu. No janvāra beigām izrāde atkal būs vērojama Latvijas pilsētās, un rīdziniekiem būs iespēja noskatīties arī pirmo aktrises monoizrādi «Tāda es esmu». Abas monoizrādes piedāvā izrāžu apvienība «Pannas Teātris» Jura Rijnieka režijā ar dramaturģes Aivas Birbeles tekstu.

Zanes Daudziņas pirmā monoizrāde «Tāda es esmu», kas savu pirmizrādi piedzīvoja 2010. gadā, ir komiski nopietns mēģinājums celt latviešu sievietes pašapziņu. Tajā tiek atklāts latviešu sievietes miesas stāsts, kurā tiek veikta pilnīga ķermeņa inventarizācija un apkopota intīmo zonu bilance. Izrāde ar milzīgiem panākumiem tiek rādīta jau vairākus gadus ne tikai Latvijā, bet arī bijusi viesizrādēs pie latviešiem Austrālijā, Amerikā, Kanādā u.c. Janvārī un februārī rīdziniekiem būs iespēja šo izrādi noskatīties vēlreiz.

Pēc veiksmīgas sadarbības un lieliskiem panākumiem pagājušā gada oktobrī pirmizrādi piedzīvoja otra Zanes Daudziņas monoizrāde «Bruņota un Bīstama», un arī šīs izrādes autore ir dramaturģe Aiva Birbele un režisors - Juris Rijnieks. Izrādes aizraujošie piedzīvojumi ir kā mācību grāmata neticīgajiem, kuri domā, ka pasaulē nav īstas mīlestības, nav negaidītu satikšanos un neticamu notikumu. Kopš rudens izrāde nospēlēta jau vairāk nekā 15 reižu un no janvāra beigām turpinās priecēt skatītājus visā Latvijā.

«Izrāde «Tāda es esmu» ir atšķirīgs gadījums, sižeta ziņā pilnīgi citādāks nekā jaunā monoizrāde. Tas arī, protams, ir sievietes stāsts, viņai arī ir savas traģēdijas, nepatikšanas, problēmas, sava atstumtības izjūta, bet tas arī viss. Kamēr viena rūpējas par to, kā atbilst sabiedrības standartiem, kā iekļauties un būt veiksminiece, tikmēr otra grib būt mīlēta. Tur ir kaut kādi saķeres punkti, bet «Tāda es esmu» gadījumā tā ir vairāk raize par fizisko atbilstību. Izrādē «Bruņota un Bīstama» Biruta ir tikusi ar sevi galā. Viņa zina, kā vajag. Pirmkārt, viņa zina, un, otrkārt, viņa to dara un vairs neuzdod liekus jautājumus, kā tad un ko mums darīt, kā nepārcensties. Viņa vienkārši rīkojas! Viņa neuzdod lieku jautājumu, vai vajag krāsot lūpas, jo viņa zina – protams, ka vajag! Tas pieder pie sievietes ieročiem, instrumentiem, pie viņas magnētisma,» abu izrāžu atšķirību skaidro Zane Daudziņa.

Izrāde «Tāda es esmu» būs skatāma Rīgā, kinoteātrī K SUNS 21. janvārī un 18. februārī plkst. 19.00.

Izrāde «Bruņota un Bīstama» būs skatāma Rīgā un Latvijas kultūras centros:

  • 5. februārī Mārupē,
  • 6. februārī Ropažos,
  • 13. februārī Tukumā
  • 14. februārī Kuldīgā,
  • 20. februārī Siguldā,
  • 23. un 24. februārī Rīgā,
  • 25. februārī Talsos,
  • 27. februārī Krustpilī,
  • 5. martā Dobelē,
  • 8. martā Ogrē,
  • 11. martā Limbažos,
  • 14. aprīlī Līvānos.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu