Latvijā uzstāsies izcilākie Maskavas Lielā teātra baleta solisti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālajā operā 22. martā plkst.19 notiks Maskavas Lielā teātra baleta zvaigžņu Galā koncerts, kurā ar īpašu koncertuzveduma programmu uzstāsies desmit izcilākie Krievijas baleta solisti no Maskavas Lielā teātra.

Kā informēja Pētera Avena labdarības fonda «Paaudze» pārstāve Inese Dābola, Galā koncerta programma apvienos tradicionālo krievu kultūras mūziku un mūsdienu pasaules mūziku. Programmā piedalīsies tādi Krievijas baleta solisti kā Ivans Vasiļjevs, Jekaterina Krisanova, Deniss Rodkins, Anna Nikulina, Andrejs Bolotins, Anastasija Gorjačeva, Aleksandrs Smoļnikovs, Anastasija Gubanova un Karims Abdulins.

Programmā būs ietvertas variācijas no tādiem pasaules slaveniem uzvedumiem kā «Dons Kihots», «Gulbju ezers», «Korsārs», «Silfīda», «Tarantella», «Cinque», un pasaules pirmizrādi piedzīvos Ivana Vasiļjeva priekšnesums Kamilla Sensansa mūzikas pavadījumā.

Maskavas Lielais teātris ir ar ļoti senu vēsturi. Tajā tiek uzvestas slavenas operas un baleta izrādes. Mūsdienās Lielā teātra baleta un operas trupa ir viena no savas jomas vecākajām un slavenākajām trupām pasaulē. Ar vairāk nekā 200 dejotājiem šī ir lielākā baleta trupa pasaulē. Lielā teātra paspārnē darbojas arī viena no pasaulē prestižajām baleta skolām - Lielā baleta akadēmija.

«Pētera Avena labdarības fonds «Paaudze» jau ilgus gadus atbalsta Latvijas un Krievijas kultūru savstarpējo apmaiņu, īstenojot vairākus kultūras projektus dažādās Latvijas pilsētās. Ar šo projektu mēs vēlamies izcelt vienu no krāšņākajiem Krievijas kultūras mākslas veidiem - baletu. Solisti, kas viesosies Latvijā, ir plaši pazīstami visā pasaulē ar savu meistarību un izcilo sniegumu,» stāsta fonda vadītājs Igors Bass.

Daļa no ienākumiem par koncerta biļešu tirdzniecību tiks ziedota Bērnu slimnīcas fondam, lai fonds varētu iegādāties insulīna sūkņus bērniem, kuriem ir diagnosticēts diabēts. Biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu