Pirktiņa lugas «Dziļi, dziļi mežā» pirmizrāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

16.februārī plkst.19.30 neatkarīgajā Dramaturgu teātrī būs skatāma aktiera un dramaturga Austra Pirktiņa lugas «Dziļi, dziļi mežā» iestudējuma pirmizrāde. Darbs sarakstīts 2015.gadā un uzvests uzreiz pēc ļoti veiksmīgās Austra debijas lugas «Nekādu problēmu» panākumiem uz Kamerzāles skatuves un viesizrādēs. «Dziļi, dziļi mežā» ir komēdija visai ģimenei, un šī izrāde būs laba iespēja tieši jaunākās paaudzes skatītājiem kopā ar vecākiem apmeklēt Dramaturgu teātri.

Mazais Lāčuks ir apmaldījies dziļi, dziļi mežā un nevar atrast mammu un tēti. Lai atrastu mājas, viņam palīgā nāk Zaķis un Krauklis. Tikmēr Lapsa un Vilks cenšas izdomāt veidu, kā atbrīvot mežu no prātu izkūkojušas Vāveres. Abi jau sen terorizē visus meža iemītniekus un grib arī Lāčuku izmantot saviem ļaunajiem plāniem. «Stāsts ir par draudzību, baiļu pārvarēšanu un to, ka būt mazliet neprātīgam nav nekas slikts,» saka lugas autors.

Iestudējuma režisors ir pats dramaturgs, bet lomās izrādē darbosies jau labi zināmi un pieredzējuši Dramaturgu teātra aktieri, kā arī aktiermeistarības studiju audzēkņi - Agita Ijaba, Aiga Alksne, Anita Matisone-Ozola, Anna Paukša, Armanda Geislere, Eva Jansone, Kristīne Berngarde, Laura Leingarte, Liāna Šaltena, Linda Zaksa, Zane Karpenko un Žanete Dondukova, kā arī Aivars Alps, Andrejs Saldavs, Artūrs Zemdega, Dainis Petrokaitis, Māris Gipters, Rolands Ratfelders, Staņislavs Kudrjavcevs un Vladimirs Fedorovičs. Interesanti atzīmēt, ka, saglabājot tradīcijas, šajā izrādē lomās būs redzami arī divi dramaturgi - Andris Ūdris un Andris Zeibots.

Vēl šo izrādi varēs noskatīties 23., 24. un 29.februārī, bet 27.februārī Dramaturgu teātra aktieru trupa dosies viesizrādē uz Talsu novada Lubes Tautas namu, kur plkst.19.00 teātra cienītājus gaidīs tikšanās ar A.Ūdra sociāli politisko komēdiju ar laimīgām beigām «Sveķainie cīsiņi».

Dramaturgu teātris patlaban ir vienīgais teātris Latvijā, kurā tiek iestudēti tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru darbi. Teātris atrodas Kr. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas). Vairāk informācijas skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu