Valmierā notiks vasaras teātra festivāls pilsētvidē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 5. līdz 7. augustam kultūras gardēži aicināti uz Valmieru, kur norisināsies Valmieras vasaras teātra festivāls – plaša mēroga skatuves mākslas notikums pilsētvidē. Atšķirībā no biežāk izplatītās prakses festivālos rādīt teātru repertuāros esošus darbus, Valmieras festivāla programmas pamatā būs īpaši tam radītas izrādes, ko veidos nacionālā un starptautiskā mērogā zināmi profesionāļi. Papildus teātra izrādēm trīs dienās tiks izvērsta paralēlā – mūzikas un kino – programma, radot bagātīgus skatuves mākslas svētkus.

Festivāla būtiskākā iezīme būs jaunrade un Valmieras kā rūpnieciskas un vienlaikus radošas pilsētas potenciāla paplašināšana – izrādes norisināsies dažādās neierastās vietās Valmierā, atklājot to no dažādiem, līdz šim neierastiem skatupunktiem. Iestudējumu veidotāju vidū ir tādi nozares profesionāļi kā režisori Viesturs Meikšāns, Mārtiņš Eihe, mūziķis Jānis Šipkēvics, grupa «Iļģi», modes mākslinieki MAREUNROL’S, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, komponists Kristaps Pētersons, horeogrāfs Krišjānis Sants, scenogrāfs Kristians Brekte un citi.

Festivāla idejas realizācijā būtiska loma ir Rūdolfa Blaumaņa Teātra festivālam, kas Valmierā aizsākās 1999. gadā un notika reizi trīs gados, žūrijai izvērtējot labākos dažādu teātru repertuāros esošo Blaumaņa lugu iestudējumus. Attīstot šo tradīciju, top jauns un saturā citādāks starpdisciplinārs vasaras festivāls, kurš plānots reizi divos gados kā skatuves mākslas svētki un kura vizuālās identitātes vadmotīvs būs Blaumaņa baltais.

Ziemeļu koda meklējumi un apziņas veidošana caur dažādiem teātra žanriem, Blaumaņa, Raiņa, viņu laikabiedru, mūsdienu dramaturģijas darbiem pašmāju un viesmākslinieku izpildījumā, kā arī caur kino un mūzikas izteiksmes formām ir viens no būtiskākajiem uzdevumiem. Festivālu rīko Valmieras drāmas teātris sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību.

Biļešu pārdošana un festivāla izrādes tiks izsludinātas aprīlī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu