«Daiļrades» 25 gadu jubilejas koncerts ar stāstu par ansambļa dejotājiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Deju ansamblis «Daiļrade» 28. martā plkst. 19.00 Dailes teātrī svinēs savu 25 gadu jubilejas koncertu «Cieši, cieši». Ansambļa mākslinieciskā vadītāja Iveta Pētersone-Lazdāne uzsver, ka šī jubilejas reize ir īpaša ar to, ka skatītājiem būs iespēja novērtēt pavisam jaunu deju uzvedumu, kas tapis sadarbībā ar Agri Daņiļeviču.

«Domājot par mūsu jubileju, dejotāji izteica vēlmi pēc stāsta par viņiem pašiem. Tā aizsākās ceļš pie jaunas, mūsdienīgas folkbaleta izrādes tapšanas, kas atkal atveda pie sadarbības ar Agri, pie iepazīšanās ar Jāni Znotiņu un uzticēšanās Rasai Bugavičutei, jo viņa zina ansambli, ko nozīmē būt daiļradietei,» tā vadītāja Iveta Pētersone-Lazdāne.

Koncertprogramma veidota divās daļās - pirmajā tiks izdejotas latviešu tautas dejas, kuras aizrauj ar savu grāciju un attiecību skaistumu un ir būtiska daļa no tautas kultūrmantojuma, kā arī tās, kuras pārstāv jauno, dejas nozarei nozīmīgo stilu – folkbaletu. Otrajā daļā būs vērojams īpaši deju ansambļa jubilejai radīts deju uzvedums, kura veidošanā piedalījušies dejas nozarē atzīti profesionāļi – režisors Jānis Znotiņš, dramaturģe Rasa Bugavičute, muzikālā apvienība «Raxtu Raxti», horeogrāfs Agris Daņiļevičs un Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku virsvadītāja un ansambļa mākslinieciskā vadītāja Iveta Pētersone-Lazdāne.

Deju ansamblis «Daiļrade» ir viens no spēcīgākajiem deju kolektīviem valstī, un nesen tas veiksmīgi piedalījās «Lietuvas TV3» rīkotajā tautas deju šovā «Kadagys» (latviski – «Kadiķis»), iekļūstot šova finālā. Deju ansamblis «Daiļrade» ar savu repertuāru un sniegumu ir guvis plašu atzinību lokāla mēroga un starptautiska līmeņa koncertos, piemēram, Pasaules koru olimpiādes atklāšanas pasākumā un Latvijas deju jaunrades konkursos, vairums tā repertuāra deju ir iekļautas kopdejošanas repertuārā un arī Vispārējos latviešu Dziesmu un deju svētkos.

Deju ansamblis «Daiļrade» saka lielu paldies jubilejas koncerta atbalstītājiem: Valsts Kultūrkapitāla fondam, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam, Rīgas Kultūras un tautas mākslas centram «Mazā Ģilde», AS «Latvijas Finieris», SIA «JV klīnika», SIA «Līvu Akvaparks», SIA «Energy Mix», SIA «Nordic Timber AB», AS «Balticovo», SIA «Eco Baltia», SIA «Magnolia Latvia» un citiem labvēļiem, bez kuriem šis koncerts nebūtu īstenojies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu