"Spēlmaņu nakts" balva par mūža ieguldījumu Blumbergam (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA foto

"Spēlmaņu nakts" balva par mūža ieguldījumu teātra mākslā piešķirta scenogrāfam un māksliniekam Ilmāram Blumbergam, paziņoja Latvijas Teātru darbinieku savienības priekšsēdētāja Daiga Šiliņa-Gaismiņa.

Blumbergs ir bijis Dailes teātra scenogrāfs (1969 - 1985) un galvenais mākslinieks (1976 - 1985), savukārt kopš 1962.gada viņš ir regulāri piedalījies izstādēs visā pasaulē, saņēmis daudzas Latvijas un starptautiskās godalgas, tostarp scenogrāfijas jomā - pirmo prēmiju Baltijas republiku scenogrāfijas triennālēs (1977, 1980, 1985), Latvijas mākslinieku savienības Gada mākslinieka Zelta medaļu par scenogrāfiju un kostīmiem operai "Aīda" (1998), Prāgas "Kvadriennāles 2003" Sudraba medaļu par scenogrāfiju un kostīmiem Mocarta operas "Burvju flauta" iestudējumam.

Blumbergs ir sadarbojies arī ar Latvijas Jaunatnes teātri, Valmieras Drāmas teātri, kopumā veidojot scenogrāfiju vairāk nekā 50 iestudējumiem dažādos Latvijas teātros, no kuriem nozīmīgākie ir "Brands" (Dailes teātris, 1977), "Pērs Gints" (Jaunatnes teātris, 1980), "Jāzeps un viņa brāļi" (Dailes teātris, 1981), "Pilna Māras istabiņa" (Dailes teātris, 1982), kā arī ar Latvijas Nacionālo operu, veidojot skatuves vizuālo ietērpu izrādēm "Aīda", "Burvju flauta" un "Valkīra".

Pirms trīs gadiem Latvijas Teātra darbinieku savienības un "Ģimenes aptieku" dibinātajā Teātra zelta fondā šogad svinīgi tiks uzņemti trīs skatuves mākslinieki: Latvijas Nacionālā teātra aktieris Uldis Dumpis, Jaunatnes teātra aktrise Astrīda Vecvagare un Operetes teātra soliste Ļubova Beļikova. Viņi pievienosies 11 citiem teātru māksliniekiem, kuri uzņemti Teātra zelta fondā iepriekšējos gadus.

Kā pastāstīja "Ģimenes aptieku" direktors Ilgvars Ķipēns, šogad Teātra zelta fonda dalībnieki saņēma dāvanā vitamīnus, zāles pret saaukstēšanos un aptiekas dāvanu karti 100 latu vērtībā.

Vēl pusotru nedēļu, līdz 19. novembrim, deviņos Latvijas teātros un "www.spelmanunakts.lv" iespējams balsot par sezonas labāko izrādi, aktieri un aktrisi, kuri saņems skatītāju balvu svinīgajā noslēguma apbalvošanas pasākumā. Jau tagad ir pārsniegts pagājušā gada balsošanas rekords - balsošanā ir piedalījušies 1700 skatītāju. "Nordea" banka par katru atdoto skatītāju balsi maksās 10 santīmus, ko saņems laureāti.

Noslēdzoties skatītāju balsojumam katrā teātrī, tiks veikta izloze, kurā viens balsotājs iegūs divas biļetes uz teātri un otrs balsotājs iegūs ielūgumu divām personām uz "Spēlmaņu nakts" apbalvošanas ceremoniju 23.novembrī Dailes teātrī, kur tiks paziņoti skatītāju balvas ieguvēji.

Teātru balvas "Spēlmaņu nakts" apbalvošanas pasākumu jau sešpadsmito gadu pēc kārtas rīko Latvijas Teātru darbinieku savienība.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu