Rīgā notiks izrāde «Under The Skin»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

13. maijā Latvijas Kultūras biedrības namā notiks Izrāde «Zem ādas».

Izrāde «Zem ādas» (balstīta uz reāliem notikumiem) atspoguļo nacistes Ilzas Kulmanes mīlestību pret ebreju gūstekni Šarloti Rozneri – baleta prīmu, kura tika ieslodzīta koncentrācijas nometnē «Nojengamme».

Kara beigās, kad nometne tika slēgta un izdzīvojušās gūsteknes tika ieslodzītas «Bergenes-Belzenes» nometnē, naciste Ilza Kulmane pārģērbās ieslodzītās drēbēs un, uzdodoties par ebrejieti, labprātīgie nonāca ellē «Bergenē-Belzenē», lai dalītos liktenī ar savu mīļoto.

Pēc tam, kad sabiedroto valstu karspēks atbrīvoja koncentrācijas nometni, Šarlote nodeva Ilzu un ziņoja par viņu. Ilza Kulmane stājās tiesas priekšā un tika tiesāta kā kara noziedzniece.

Foto: publicitātes

Šis mīlestības stāsts ir apvīts ar citu stāstu, kas 1991.gadā Persijas līča kara priekšvakarā notika vienā no Telavivas dzīvokļiem. Jauna vāciešu žurnāliste klauvē pie Šarlotes, padzīvojušas sievietes, kura dzīvo Telavivā, pārdzīvojusi Holokaustu un cenšas aizmirst pagātnes šausmas, durvīm. Šī tikšanās sākas kā smags strīds, kas pamazām atklāj Šarlotes dzīves vēsturi, briesmīgo ebrejietes un nacistes mīlestības vēsturi.

Izrādes režisore – Rakafeta Binjamina. Galvenas lomās Izraēlas aktrises Ilana Kiviti-Davenporte, Jaeļ Frimere-Savire un Mihale Vitmane-Naore.

Biļetes visās Biļešu Paradīzes kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu