Pirmo reizi Rīgā Cirque du Soleil izrādes režisors prezentēs šovu «Los Vivancos»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

3. oktobrī uz Rīgas Kongresu nama skatuves būs iespēja baudīt aizraujošā Spānijas kolektīva «Los Vivancos» dejas izrādi – šovu «Aeternum», informē portāls www.qazeta.net.

«Los Vivancos» – tie ir septiņi brāļi, kuriem jau no bērnības piemīt izcili talanti – viņi gan dzied, gan dejo, gan spēlē dažādus mūzikas instrumentus.

Brāļi dzimuši Spānijā, Barselonā. Sāka dejot, jau būdami bērni. Puiši bija izdomājuši savu numuru – tā bija deja ar akrobātikas elementiem, kas strauji iekaroja publikas atzinību. Par viņu talantu uzzināja visa Spānija, un brāļu priekšnesumi ar sajūsmu tika uzņemti arī citviet Eiropā.

Izrāde «Aeternum» («Mūžība»), ar kuru apvienība «Los Vivancos» šobrīd ceļo pa visu pasauli un oktobra sākumā ieradīsies arī Rīgā un Liepājā, sastāv no dejas, cirka un teātra elementiem. Tajā lieliski savijas flamenko, mūsdienu balets, akrobātikas un cīņas mākslu elementi. Izrādē ir daudz vizuālo efektu un interesantu skatuves risinājumu.

Izrādes mākslinieciskais konsultants – «Cirque du Soleil» izrāžu scenāriju autors un režisors, dramaturgs, horeogrāfs Danielle Finci Paska. Starp viņa daudzajiem izcilajiem darbiem var minēt 2006. gada Turīnas Olimpisko spēļu noslēguma ceremoniju, kuru ar sajūsmu novērtēja simtiem miljonu televīzijas skatītāju visā pasaulē. Viņa kontā arī izrādes «Migla», «Lietus», ko cirka «Eluaz» un teātra «Sunil» izpildījumā novērtējuši skatītāji visā pasaulē. Šie projekti izceļas ar dziļu un patiesu cilvēcību, garīgumu un joprojām dzīvo uz pasaules zināmākajām skatuvēm.

Mūzikas autori ir paši brāļi «Los Vivancos», bet tās aranžējumi un orķestra pavadījums ietilpst lieliskā komponista Fernando Velaskēza kompetencē.

«Los Vivancos» – brāļi Ārons, Džošua, Žozē, Izrails, Jūda, Kristo un Eliass! Viņu galvenais runasvīrs un pārstāvis ir Eliass. Viņš tiekas ar žurnālistiem un pārstāv «Los Vivancos» ģimeni preses konferencēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu